Ari, valvomo-operoija

Toimin valvomo-operoijana Verkonhallintakeskuksessa, joka on toiminnassa 24/7. Päätehtäviäni ovat mobiili- ja tietoliikenneverkkojen valvonta, tietoliikennevian korjaus etänä, viankorjaustoiminnan käynnistäminen, koordinointi, tiedottaminen sekä vikailmoitusten ja palvelupyyntöjen vastaanotto.

Jatkuvasti kehittyvä, dynaaminen teleala on imaissut minut mukaansa: kokemusta on kertynyt jo 15 vuotta. Olen ehtinyt nähdä ja kokea paljon – tällä alalla ei pääse sammaloitumaan ja kyllästymään. Teleala, ja näin ollen myös DNA, on kokenut lukuisia yritysjärjestelyjä: itse siirryin DNA:lle OPOY:ltä vuonna 2003. Ennen OPOY:tä työskentelin Telialla vuoteen 2001 asti. Telialla toimin sekä yritysmyynnissä että myymälävastaavana, mistä siirryin OPOY:lle samaiseen tehtävään ja tämän jälkeen DNA:n myymälävastaavaksi ja lopulta valvomoon nykyiseen työhöni.

Työssäni nautin erityisesti sen tarjoamista haasteista ja saamastani vastuusta. Valvoessani DNA:n kaikkia toimintoja kuten matkapuhelin- ja kiinteää verkkoa riittää menoa ja melskettä. Tässä työssä pitää ymmärtää tekniikan päälle eikä saa jäädä ihmettelemään tiukan paikan tullen.

Kun esimerkiksi ukkosrintama yllättää, näkyvät DNA:n arvot – nopeus, rohkeus ja mutkattomuus – hyvinkin konkreettisesti työssäni.  Vika tai hälytys ratkotaan mahdollisimman nopeasti, jolloin jokaisen täytyy olla valmis tekemään rohkeasti päätöksiä. Mikä tärkeintä, DNA:lla yhteistyö niin osastojen sisällä kuin välillä pelaa tiukankin paikan tullen mutkattomasti.

Olen jo ennenkin todennut ja voin edelleen tyytyväisenä todeta, että yhteenkään aikaisempaan työpaikkaani ei ole ollut niin mukava joka aamu tulla kuin DNA:lle.  Välillä työpäivät ovat hektisiä, mutta meillä on rempseä meno ja työnteon henki mitä mainioin.

Vapaa-aikaani kuuluvat koirat, kissoja ja perhettä sekä paljon lentopalloa. DNA:lla työskennellessä olen saanut huomata vapaa- ja työajan pysyvän varsin mukavasti tasapainossa.