Juho, group controller

Olen toiminut vuodesta 2012 lähtien DNA:lla Group Controllerina sekä raportointi ja raportoinnin kehitys -ryhmän vetäjänä. Vastuutontilleni kuuluvat talotason controlling- ja business intelligence -toiminnot sekä raportointijärjestelmien sisällön kehitys yhdessä tiimini kanssa. Olen melko uusi DNAlainen, sillä aloitin DNA:lla vuonna 2010 tekniikan controllerin tehtävässä.

Työssäni erityisen kiehtovaa on seurata DNA:n toimintaa laajasta perspektiivistä ja nähdä miten liiketoiminta kehittyy raportoinnin keinoin. Onnistumisen tunteita saan kokea, kun saamme tiimini kanssa uutta aikaan ja loppukäyttäjät kokevat pystyvänsä ohjaamaan liiketoimintaa paremmin toimittamamme informaation perusteella.

DNA:ssa parasta ovat ehdottomasti sen ihmiset ja yleinen ilmapiiri. Työpaikkana tämä pinkki talo on rento ja kaikkialla vallitsee hyvä tekemisen meininki. Meillä tehdään hommia kovalla vauhdilla, mutta mikä tärkeintä, samalla hyvällä fiiliksellä. Lisäksi DNA tukee työntekijää monin tavoin työ- ja vapaa-aikana. Yksinkertaisesti todettuna: täällä on erittäin mukavaa olla töissä!

DNA:lla pyritään toimimaan asiassa kuin asiassa mahdollisimman tehokkaasti. Tässä organisaatiossa yhteistyö pelaa ja asioissa pyritään aina kokonaisuuden kannalta parhaaseen lopputulokseen ilman "hiekkalaatikkorajoja". Välillä myös joutuu tekemään rohkeitakin päätöksiä, jotta asiat menevät eteenpäin. On hyvä, että rohkeisiin päätöksiin kannustetaan ja että jokainen saa oikeasti kääriä hihat ja tehdä asioita. Kaiken kaikkiaan siis arvomme – nopeus, mutkattomuus ja rohkeus – näkyvät jokapäiväisessä toiminnassamme yllättävän hyvin.

Esimiehenä toimiminen DNA:lla on mielenkiintoista ja haastavaa. Pääsen seuraamaan asioita erittäin laajasti, kun lähes kaikki tiimistäni tekevät eri työtehtäviä. Tähtään aina siihen, että olisin esimiehenä hyvä työkaveri, joka on reilu ja tasapuolinen. Esimiestyössä kallisarvoista ja tavoiteltavaa on molemminpuolinen luottamus ja yhteen hiileen puhaltaminen porukassa. Sovimme yhteiset tavoitteet ja päämäärät ja kuljemme sitten määrätietoisesti sovittua polkua porukalla eteenpäin.

Työn ulkopuolella aika kuluu pitkälti harrastuksien, perheen ja kavereiden kanssa. Ykköslajini on ehdottomasti jääkiekko, jota pelaan muutamassa joukkueessa. Minut saa innostumaan myös jalkapallo, salibandy ja urheilulajien lisäksi hyvä ruoka.