Miltä DNA:lla työskentely tuntuu?

Me olemme yli 1600 DNA:laisen muodostama työyhteisö, joka koostuu ammattilaisista laidasta laitaan. Joukkoomme kuuluu muun muassa informaatio- ja viestintätekniikan, koodikielten ja ohjelmoinnin, markkinoinnin ja viestinnän, lakiasioiden ja regulaation, rahoituksen ja sijoittamisen, asiakaspalvelun ja myynnin sekä henkilöstöhallinnon ammattilaisia – ja tässä vain pieni osa tehtäviemme kirjosta.

Tärkeimmiksi syiksi viihtymiseensä DNA:laiset nimesivät (2019) työn mutkattomuuden, kiinnostavat tehtävät, hyvät työsuhde-edut, laajat etätyömahdollisuudet, modernin työympäristön ja perheystävällisen kulttuurin, joka kannustaa työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen.

Jokaisella DNA:laisella on vapaus kehittää itseään päivittäisessä työssään. Meillä se ei tarkoita vain erillisiä kursseja, vaan pyrimme mahdollistamaan laajasti erilaisia tilaisuuksia kehittyä. Tuemme erilaisia oppijoita, ja itselleen parhaan tavan kouluttautua voikin usein valita – oli se sitten oppimista työkavereilta, seminaareista, videoilta tai podcasteista.

Kannustamme toisiamme puhumaan avoimesti urasuunnitelmista, ja pyrimme tarpeen tullen aina huomaamaan tilaisuudet sisäisiin uraloikkiin – niin sivuille kuin ylöskin päin.

DNA:lla johto ei istu omissa työhuoneissaan, ei sellaisia edes ole. Meillä kaikki ovat keskenään ensisijaisesti työkavereita. Erilaiset ajattelu- ja toimintatavat tiimien sisällä ovat vahvuus, jota pyrimme vaalimaan. Joukkoomme olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet.

Uskallamme sanoa, että DNA:lla työskentely tuntuu hyvältä.

Olisitko sinäkin valmis kokeilemaan? Etsimme jatkuvasti uusia työkavereita. Avoimet työpaikat löydät osoitteesta dna.fi/rekry


DNA on vahvasti arvojohdettu yritys

Yhteiset arvomme luovat pohjan kasvun ja kehityksen lisäksi myös työkulttuurillemme.

Nopea tarkoittaa työyhteisössämme sitä, että keskitymme olennaiseen ja teemme johdonmukaisesti sekä määrätietoisesti asioita.

Rohkea tarkoittaa, että olemme suoria, ennakkoluulottomia ja valmiita muutokseen. DNA:laiset uskaltavat kokeilla uutta ja seisovat vankasti tehtyjen päätösten takana. Rohkeus on asioiden tekemistä aina täysillä.

Mutkaton tarkoittaa, että arvostamme ja ymmärrämme myös työkavereitamme. DNA:lla toimitaan selkeästi ja vastuuta kantaen. DNA:laisilla on kyky tehdä hankalistakin asioista helppoja.

 

DNA:lla on

 • joustavat työskentelytavat: etätyö ja mutkaton työ
 • modernit DNA:n toimistokonseptin mukaiset työtilat
 • monipuoliset koulutusjärjestelmät
 • lakisääteistä laajemmat työterveyspalvelut
 • Ticket Duo ravinto- ja virkistysetukortti
 • uudenaikaiset työvälineet ja -tavat
 • monipuolista kerhotoimintaa
 • työnantajan maksama hoitaja lapsen sairastuessa
 • henkilökunta-alennus DNA:n palveluista ja tuotteista
 • tiiviistä yhteistoimintaa henkilöstön edustajien kanssa
 • henkilökunnasta koostuvat DNA Kummit edistämässä työviihtyvyyttä

DNA on paras työpaikka 2019!

DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -instituutin tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Lisäksi DNA sijoittui Euroopan parhaiden työnantajien joukossa hienosti sijalle 13 suurten yritysten sarjassa. Kiitos kuuluu jokaiselle DNAlaiselle, jotka ovat omalla panoksellaan olleet rakentamassa Suomen parasta työyhteisöä!

”Olemme huomanneet vuosien varrella selkeästi, kuinka työhyvinvointi kasvaa, kun henkilöstö pääsee aidosti vaikuttamaan työyhteisön ja koko yhtiön toiminnan kehittämiseen. Kuuntelemalla henkilöstöä, jolla kuitenkin on se paras tietämys ja osaaminen, on mahdollisuus rakentaa muutosta yhdessä.”

- DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen

DNA on aktiivisesti kehittänyt henkilöstön työskentelymenetelmiä. Vuodesta 2012 DNA on hyödyntänyt ja kehittänyt kiitettyä mutkattoman työn mallia, joka edistää työn tekemisen joustavuutta. Mutkaton työ ei niinkään kannusta etätyöhön, vaan se innostaa valitsemaan kuhunkin työhön mahdollisimman hyvän työympäristön. Mutkaton työ on siirtänyt painopistettä tunneista tuloksiin, sillä jokaisella on myös vastuu omasta työskentelystä ja tavoitteiden saavuttamisesta.

DNA:lla ei ainoastaan ole vapautettu työnteon tapoja, vaan henkilöstö on aktiivisesti sitoutettu jakamaan omia ideoitaan. DNA:laisten ideoista saattaa kasvaa se paras uusi palvelu tai toimintatapa. Näin syntyi aikanaan esimerkiksi nettiyhteyden mahdollistava liikkuvan laajakaistan Mokkula ja pari vuotta sitten lanseerattu isovanhempainvapaa. 

”DNA:n yrityskulttuurin kulmakivet ovat heidän vahvat arvonsa: nopeus, mutkattomuus ja rohkea. Nopeus ja rohkeus kulkevat monessa asiassa käsi kädessä, ja ne näkyvät erityisesti nopeina ja ketterinä kokeiluina.”

- Great Place to Workin yrityskulttuuriasiantuntija Joni Sarpo.

Suomen perheystävällisimmäksi pörssiyhtiöksi tunnustettu DNA sai viime syksynä tunnustuksen työstään Väestöliitolta. Isovanhempainvapaan ohella yhtiö on esimerkiksi kannustanut isiä pitämään perhevapaita.

DNA:n Great Place to Work -tutkimuksen tuloksissa on vuodesta toiseen toistunut tiimien hyvä henki ja sitoutuminen. Jokaisen työpanos on tärkeä, mutta jokaisella on myös vapaus kehittää itseään. Ennen voittoaan DNA on saanut lokakuussa 2017 ja 2018 Great Place to Work® -sertifikaatin. Sertifikaatti myönnetään yritykselle, jonka työtyytyväisyyden kokonaisuutta osoittava Trust Index -tulos on vähintään 70 %. Vuonna 2018 DNA sijoittui sijalle 2. suurten yhtiöiden sarjassa.

DNA:n lehdistötiedote 8.2.2019

DNA:n tunnelmia Great Place to Work -gaalasta 2019

DNA vastaanotti 7.2.2019 Suomen parhaan työpaikan palkinnon Great Place To Work -gaalassa. Katso videolta tunnelmia GPTW-gaalasta.

Tutustu DNAlaisiin

Jane Annala, markkinointipäällikkö

"Haluan tehdä asioita, joilla on merkitystä"

Eveliina Toura, markkinointikoordinaattori

"Mielenkiintoista ja koko ajan muuttuvaa työtä"

Ville Virtanen, johtaja

"Parasta työpäivässä on työkaverit"

Jan Laatikainen, myyntipäällikkö

"Tietoa ei ole koskaan liikaa"

Davis Lipskis, kehityspäällikkö

"DNA:lla voi vaikuttaa asioihin ja haastaa itsensä"

Janne Seivo, myyntineuvottelija

"Työ on monipuolista ja työkaverit hyviä"

Tiina Rytkönen, johtaja

"Tiimihenki on ihan järjettömän hyvä"

Sami Kyyrä, tekninen palveluneuvoja

"Juhlimme tiimissä onnistumisia herkuttelemalla"

Sanna Heiskanen, ryhmäpäällikkö

"Täällä ideat menevät toteutukseen"

Micke Rantanen, osastopäällikkö

"Pitää pysyä hyvin pulssissa"

Mari Lindholm, Senior Insight Manager

"DNA:lla saa jatkuvasti kehittää itseään"

Sanni Tirronen, tiimiesimies

"On ihana päästä päivittäin todistamaan yksilöiden onnistumisia"

Olemme Suomen perheystävällisin suuryritys

”Aamulla on tilanne päällä ja lapsi on vietävä päiväkotiin. Samaan aikaan pitäisi osallistua töissä juuri alkamaisillaan olevaan palaveriin. Kaasu pohjassa kiirehditään päiväkotiin ja sieltä lievää ylinopeutta ajaen töihin, jonne saavutaan hieman myöhässä. Työkavereille pahoitellaan aamuista, hieman pitkäksi venähtänyttä päiväkotireissua. DNA:lla tällaiset aamut hoidetaan perheystävällisellä mallilla, jossa lapsi viedään ensin päiväkotiin ja sitten vaikka päiväkodin pihassa puhelimen välityksellä voi olla mukana palaverissa. Kaikki palaveriin osallistuvat pitävät tätä täysin luonnollisena, eikä työntekijän tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa siitä, että vei lapsensa, yhden elämänsä tärkeimmistä ihmisistä, päiväkotiin. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten DNA:n perheystävällinen malli toimii. ”

Väestöliitto on myöntänyt meille Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen. Tunnuksen myöntämisen arviointikriteereinä olivat perheystävällisen henkilöstökyselyn tulokset, tekemämme kehittämissuunnitelman laatu ja toteutuminen sekä Väestöliiton kartoitukset eri toimipisteissämme liittyen perheystävällisyyden toteutumiseen käytännössä.

Perheystävällisyys on meillä ennen kaikkea käytännön tekoja. Toiselle se on enemmän aikaa harrastuksille tai ystäville, toiselle se on joustavaa työntekoa perheen tarpeet huomioiden. Meillä tiedostetaan, että vapaa-ajan ja työelämän yhteensovittaminen lisää hyvinvointia ja työssä jaksamista. Mutkattoman työn malli, sairaan lapsen hoitopalvelu ja lomarahojen vaihtaminen vapaaksi ovat esimerkkejä teoista, joilla elämän eri osa-alueiden yhdistäminen helpottuu.

DNA:lla mutkaton työ tarkoittaa sitä, että mobiilityöpisteissä työskentelevä henkilöstö päättää itse työnteon paikan ilman erillistä sopimista esimiehen kanssa. Etätyötä tehdään mieluiten kotoa käsin. Mutkattoman työn malli on saanut kiitosta erityisesti ruuhkavuosiaan eläviltä vanhemmilta ja vastaavasti esimerkiksi ikääntyviä vanhempiaan arjessa auttavilta työntekijöiltämme.

”Joustava/liukuva työaika – esim. voi tarpeen vaatiessa antaa aikaa lapselle aamulla, mikäli päivä näyttää alkavan väärällä jalalla.”

”Mutkaton työ ja etätyömahdollisuus. Antaa lisää aikaa vuorokauteen.”

”Mutkaton työ on osa arkea, eikä sitä tarvitse erikseen miettiä.”

DNA tukee perhesiteitä

DNA on vuodesta 2015 ollut mukana Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -ohjelmassa, jossa huomio kiinnitetään yrityksen tärkeimpään pääomaan – henkilökuntaan. Osana hanketta – ja ensimmäisenä yrityksenä Suomessa – DNA on ottanut käyttöön palkallisen isovanhempainvapaan. Mummo- tai pappaloma on tarkoitus käyttää perheen yhdessäoloon vuoden sisällä lapsenlapsen syntymästä.

Olipa sitten perheellinen tai ei, elämässä on tilanteita, jolloin läheinen saattaa sairastua ja tarvita apua. Silloin on helpottavaa, että työ ei ole liiaksi aikaan tai paikkaan sidottua. DNA onkin laajentanut etätyömahdollisuuksia kuluttaja- ja yritysasiakaspalvelussa sekä tuonut liukuvan työajan yritysasiakaspalveluun.

”Väestöliiton hankkeen idea on, että jokaisella on perhe. Perhe koskettaa meitä kaikkia, sillä meillä kaikilla on itselle läheisiä ihmisiä. Käsite perhe kattaa DNA:lla nämä läheiset ihmiset.”

​​DNA:lla on myös käytössä sairaan lapsen kotihoitopalvelu. Palvelu on vaihtoehto vanhemman kotiinjäämiselle silloin, kun lapsi sairastuu. DNA:n maksama sairaan lapsen hoitoetu on työntekijälle veroton ja näin ollen kuluton. Lastenhoitopalvelua on mahdollista saada 0-9 vuotiaille lapsille arkisin, enimmillään kolmen päivän ajaksi yhtä sairautta kohti. 

Tukea ikääntyvistä perheenjäsenistä huolehtimiseen

DNA on alkanut alkuvuodesta 2020 tukea työntekijöitään ikääntyvistä perheenjäsenistä huolehtimisessa. Edun tavoitteena on, että DNA:laiset voivat ilahduttaa ikääntyviä omaisiaan kiireettömällä ja luotettavalla seuralla säännöllisesti, vaikka olisivat estyneitä itse tapaamasta heitä niin usein kuin haluavat.

DNA pyrkii tällä henkilöstöedulla vastaamaan osaltaan ikäihmisistä huolehtimisen kasvavaan haasteeseen ja kehittämään työn perheystävällisyyttä entistä kattavammaksi. Väestön ikääntyessä yhä useampi työssäkäyvä on myös etäomaishoitajan asemassa.

Palvelu tuotetaan yhdessä Gubbe Sydänystäväpalveluiden kanssa, ja se kattaa viikoittaisen kahden tunnin mittaisen, vakioaikaan tehtävän vierailun asiakkaan luona. Asiakkaan luona käy aina sama, juuri hänelle valittu luottohenkilö. Hän voi tarvittaessa olla myös omaishoitajan tukena, mutta Gubben palvelu ei ole luonteeltaan sairaanhoidollinen. Vierailun aikana voidaan asiakkaan toiveen mukaan ulkoilla, käydä kaupassa, katsoa elokuvaa, tehdä ruokaa tai vaikka kahvitella. Tavoitteena on ilahduttaa asiakasta samoin kuin ilahduttaisi luotetun hyvän ystävän vierailu.

DNA mukaan Isähaasteeseen

Isähaaste haastaa työnantajat kehittämään isäystävällisempää työelämää.  Perhevapaat, työpaikkojen perheystävällisyys ja isien osallistuminen lastenhoitoon ovat ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita.

"Meidän mielestämme myös isillä on oikeus asettaa perhe tärkeimmäksi. Siksi tartuimme Isähaasteeseen. DNA:lla on jo nyt käytössä monia perheystävällisiä toimintatapoja, mutta isäystävällisyydessä voimme mekin parantaa", kertoo henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

Aula Researchin selvityksen mukaan (kevät 2017) yksi neljästä 38–57-vuotiaista miehistä kokee hankaluuksia työn ja muun elämän yhteensovittamisessa. Työn ja perheen tasapaino on työnantajalle tärkeä tavoite, koska hyvinvoiva isä on motivoitunut ja tuottava. Lisäksi isäystävällisyys työpaikoilla edistää miesten ja naisten tasa-arvoa työelämässä. DNA on ensimmäinen ja ainoa suomalainen suuryritys, jolla on Väestöliiton myöntämä Perheystävällinen työpaikka -tunnus.

"Uskon, että meillä asenneilmapiiri on jo hyvin pitkälti isäystävällinen, mutta tarkoituksemme on löytää uusia toimintatapoja, joilla isien osallistumista perhe-elämään voisi työnantajana tukea entistä paremmin", Marko jatkaa.

Isähaasteen aloittivat Tekniikan akateemiset TEK, Siili Solutions, Knowit ja Fambition. Isähaasteeseen ovat tarttuneet Cloubi, Eatech, FläktGroup, Frantic, VALA Group ja Teknologiateollisuus. Lue lisää DNA:n isäystävällisyydestä täältä.

10 syytä työskennellä DNA:lla

DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -instituutin tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa vuonna 2019. Lisäksi DNA valittiin myös yhdeksi Euroopan parhaista työpaikoista kesäkuussa 2019. DNA:n mutkaton yhteishenki, matalat hierarkiat ja luottamuksen kulttuuri ovat keskeisiä syitä miksi täällä viihdytään. Seuraavissa videoissa on esiteltynä 10 syytä, jotka tekevät DNA:sta erinomaisen työpaikan.

1. Luottamuksen kulttuuri

Kun rakennetaan hyvää työyhteisöä, kaikkein keskeisintä on molemminpuolinen luottamus. Luottamus näkyy DNA:lla esimerkiksi vapautena valita työskentelypaikkansa ja -aikansa. DNA:n ”mutkaton työ” -konseptin ideana on, että työntekijä voi tehdä etätöitä aina halutessaan ilman erillistä sopimista esimiehen kanssa. 

2. Perheystävällisyys

DNA:lla tiedostetaan, että työ on vain osa elämää. Työn ja vapaa-ajan on jaksamisen kannalta tärkeää olla tasapainossa. Esimerkki DNA:n uudenlaisista, perheystävällisistä käytännöistä on viikon mittainen isovanhempainvapaa, jota yhtiö myöntää työntekijöilleen ensimmäisenä maailmassa. Väestöliitto on myöntänyt meille ensimmäisenä pörssiyhtiönä Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen.

3. Merkityksellinen työ huipputeknologian parissa

DNA:lla on tutkitusti Euroopan datanälkäisimmät asiakkaat. Työskentelemme joka päivä sen, eteen että pystymme tarjoamaan heille jatkossakin laadukkaat palvelut. Nopeat yhteydet, toimivat laitteet ja digiosaaminen ovat sujuvan arjen edellytys. DNA:lla pääset työskentelemään sen eteen, että Suomi kuuluu jatkossakin kärkikastiin digitaalisessa kehityksessä.

4. DNA Kummit hyvän mielen lähettiläinä

Mietimme jatkuvasti, miten arjen keskelle voidaan tuoda myös sopivasti juhlaa. Vapaaehtoisista DNA:laisista koostuva DNA Kummien joukko piristää työkaverien työpäivää, edistää työhyvinvointia ja nostaa esille tärkeitä työviihtyvyyttä edistäviä asioita.

5. Erinomaiset puitteet kehittymiselle

Yksi DNA:n yrityskulttuurin tärkeimmistä kulmakivistä on ihmislähtöinen johtaminen. Esimerkiksi valmentavan johtamisen avulla tuetaan DNA:laisten kehittymistä ja kannustetaan vuorovaikutteiseen yhteistyöhön. Työelämä muuttuu, joten on tärkeää, että ihmiset kehittyvät sen mukana.

6. Vastuullisuus vahvasti DNA:ssa

Vastuullisuus näkyy DNA:lla kaikessa tekemisessä. DNA valittiin vuonna 2019 Sustainable Brand Index -tutkimuksessa toimialansa vastuullisimmaksi brändiksi. DNA:n vastuullisuusstrategiassa on neljä keskeistä osa-aluetta: digitaalinen yhdenvertaisuus, erinomainen työpaikka, ilmastoystävällinen liiketoiminta ja hyvä hallinto.

7. Modernit ja inspiroivat työtilat

DNA:lla on toimipisteitä ympäri Suomen ja niistä halutaan tehdä yhä inspiroivampia ja käytännöllisempiä henkilöstölle. Kehitystyötä tehdään henkilöstön toiveita kuunnellen asiantuntevien kumppaneiden kanssa. DNA:lla ei ole kiinteitä työpisteitä – ei edes toimitusjohtajalla – vaan paikkansa voi valita vapaasti eri tunnelma-alueista.

8. Datan edistyksellinen hyödyntäminen

DNA:lla käytetään dataa monipuolisesti hyödyksi, jotta asiakkaille voidaan tarjota mahdollisimman hyvää ja personoitua palvelua. Meillä DNA:lla pääset rakentamaan myös sellaisia ratkaisuja, joita ei ole käytössä missään muualla maailmassa. DNA on pärjännyt hyvin digitaalista kilpailukykyä arvioivissa tutkimuksissa, kuten BearingPoint:in Digimenestyjät 2018 ja 2019 -tutkimuksissa.

9. Vapaus ja vastuu

Johtamisessamme korostuu ajatus työntekijään luottamisesta: ei ole tarkoituksenmukaista tuijottaa kellon viisareita, vaan arvioida työn tuloksia. Työtä ohjaavat selkeät tavoitteet ja motivoituneet ammattilaiset tietävät parhaat tavat päästä tavoitteisiinsa. 

10. Työkaverit ja me-henki

DNA:n mutkattoman kulttuurin ja yhteishengen luovat tietysti kaikki DNA:laiset. Arvomme – mutkattomuus, rohkeus ja nopeus – näkyvät täällä jokapäiväisessä tekemisessä. Uskomme avoimuuteen. Yksiköiden väliset raja-aidat ja jyrkät hierarkiat ovat mennyttä aikaa, ketteryys nykypäivää.