Marja, tuotehallintajohtaja

Vastuullani on DNA:n yritysliiketoiminnassa tuotehallinta ja ratkaisuarkkitehtuuri. Tunnistamme, luomme ja ylläpidämme kilpailukykyisiä yrityspalveluita yritysliiketoimintamme valitsemissa segmenteissä koko palvelun elinkaaren ajan. Eli käytännössä mietimme yhdessä tiimini kanssa joka päivä, mitä asioita voimme tehdä sen eteen, että yritysasiakkaillamme on heille sopivimmat operaattoripalvelut käytössä.

DNA:lle tulin vuonna 2011 yrityskaupan myötä, kun DNA osti Forte Netservices Oy:n. Fortella toimin ensin markkinointijohtajana ja myöhemmin myyntijohtajana. Urallani minulle on ollut keskeistä hakea jatkuvasti uusia haasteita ja kokemusta hyvin erilaisistakin toiminnoista – esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin saralla olen saanut olla mukana monenlaisessa. Pidän tilanteista, missä en tiedä heti mitä seuraavaksi pitää tehdä ja saan haastaa itseäni. Esimerkiksi toimin aiemmin Dell Oy:n myyntijohtajana ja myöhemmin markkinointijohtajana. Olen myös vastannut terveydenhuollon sovelluskehitysyksiköstä.

DNA:lla työskentelyssä on mahtavaa se, että pääsee aitiopaikalle seuraamaan teknologian kehitystä ja ylipäänsä digitalisaation valtavia vaikutuksia yhteiskuntaan. Kun kuulen meidän tekniikan puolen väeltä verkkomme kehittymisestä ja sen takana olevasta teknologiasta, silmäni pyörivät päässä. Tietoliikenneala on huiman ja mielenkiintoisen myllerryksen keskellä ja digitaalisaatio vaikuttaa tulevaisuuteen monella tavalla – osaa vaikutussuhteista emme varmasti edes osaa vielä kuvitellakaan. Esimerkiksi vastikään kuulin, että vuoteen 2020 mennessä jo noin 90 prosenttia kaikista maailman ihmisistä (yli 6-vuotiaista) omistaa älypuhelimen.

Työpaikkana DNA on dynaaminen: päätöksiä tehdään jouhevasti ja asiat etenevät. DNA:n ilmapiiri ja työskentelykulttuuri tekevät työskentelyn helpoksi. Sain tässä yksi päivä myös asiakkaaltamme mieluista palautetta: DNA:n kanssa on kuulemma mukavaa tehdä töitä, kun annamme vastauksia aina nopeasti. On ilahduttavaa kuulla, että mutkaton työskentelytapamme näkyy myös asiakkaillemme ja hyödyttää heitä.

Toinen hieno asia DNA:lla työskentelyssä - verrattuna työskentelyyn esimerkiksi suurten amerikkalaisyhtiöiden tytäryhtiöissä - on se, että täällä pääkonttorissa olet oikeasti siellä missä päätökset tehdään. Suuremmissa kansainvälisissä firmoissa ei pääse samalla tavalla mukaan toiminnan keskiöön ja saa vastuuta niin kuin täällä. Tämä on työn mielekkyyden kannalta iso asia.

Esimiestyö DNA:lla on niin ikään mutkatonta arvojemme mukaisesti. Itse esimiehenä korostan tiimilleni eteenpäin ajattelevaa tyyliä ja suoraa puhetta. On tärkeää antaa positiivista palautetta, mutta myös negatiivisempia asioita pitää uskaltaa nostaa esille rohkeasti. Lisäksi mikä keskeisintä, esimiehen tulee löytää oikeat ihmiset oikeille paikoille, niin homma toimii.

Elämääni työn ulkopuolella kuuluu paljon ulkoilua – olen ehdottomasti ulkoihminen ja minua ei saa kuntosalille sisään kökkimään. Vietän paljon aikaa talvella lumen ja kesällä veden päällä eri tavoilla. Lapseni ovat jo isoja, joten omaa aikaa piisaa mukavasti.