Tabletti on
pienelle lelu

Mitä pienempi lapsi, sitä suurempi
merkitys on ruutuajalla – ja ruudulla.
Lapsen mediakäyttöä kannattaa valvoa ja
valita pienen käteen sopivat laitteet ja palvelut.

Ajankohtaista

Tabletin käyttö aloitetaan jo 1-vuotiaana

Pienelle lapselle tablettipelaamisesta on hyötyä, jos pelit on suunnattu hänen omalle ikäryhmälleen. Pelit kehittävät mm. lapsen loogista ja matemaattista ajattelua, sillä esimerkiksi televisioon verrattuna tabletin hipaisu on huomattavasti interaktiivisempaa tekemistä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä pienempi lapsi, sitä lyhyempi on hänen ruutuaikansa. 1−3-vuotiaiden ei tulisi pelata kahtakaan tuntia päivässä.

Miten surffata turvallisilla vesillä?

Internet on lähtökohtaisesti hyvä asia. Toimiihan se informaatiovarastona, kommunikaatiovälineenä, viihdekeskuksena, leikki- ja pelipaikkana, oppimisympäristönä ja julkaisualustana. Maailmanlaajuisesta verkosta löytyy kuitenkin myös lasten silmille sopimatonta materiaalia: pornoa, väkivaltaa, vihaa, ahdistelua ja eläinrääkkäystä. Valvonta on aikuisen tehtävä.

DNA TV:n avulla takapenkkikin on tyytyväinen

Tabletti on kätevä seuralainen silloin, kun aikuisen huomio on muualla, esim. mökkimatkalla ja autonratissa. DNA TV:n käyttäjille telkkari kulkee kätevästi mukana tabletissa, kännykässä tai tietokoneella. Voit tallentaa etukäteen lasten suosikkiohjelmat tai tilata erikseen MTV Junior –kanavapaketin, joka viihdyttää sopivina hetkinä myös perillä.

Mitä pienempi katsoja on, sitä sopivimmissa paloissa ohjelmat tulee katsottua. DNA TV muistaa keskeytyneen katselukohdan, joten paluumatkakin on pelastettu.

Siirry DNA TV –osioon