Teinit surffaavat siellä, missä kaveritkin

Yhteisillä mediankäytön pelisäännöillä perheen teinit saavat kaipaamaansa vapautta, mutta oppivat myös ymmärtämään nettimaailman haasteet ja rajat. LOL!

Lataa viikko- ja kuukausirahat kortille

DNA Täpäkkä on maksukortti, joka toimii älypuhelimessa ja verkossa. Sen avulla vanhempi voi ladata lapselleen rahaa kortille ja seurata, missä sovellus- ja verkkokaupoissa korttia käytetään. Täpäkkä toimii prepaidin tavoin; saldoa on sen verran kuin haluat sitä ladata.

Tutustu DNA Täpäkkään

Ajankohtaista

Miten ystävystytään netissä?

Netti on oiva ystävystymiskanava ja tarjoaa vertaistukea nuorille ja vanhemmille; sitä kautta löytyy usein joku, joka on kokenut saman. Blogeista, keskustelufoorumeilta, chateista ja yhteisöistä löytyy seuraa jokaiselle. Nettituttavuuksia solmittaessa on kuitenkin syytä muistaa tietty varovaisuus.

Tunnistatko nettikiusaamisen?

Nettikiusaaminen on yleensä pilkkaavia viestejä ja kommentteja, juoruilua, henkilökohtaisten tietojen levittämistä, valokuvien manipulointia, toisen nimellä esiintymistä, salasanojen huijaamista, uhkailua tai virtuaalisen ryhmän ulkopuolelle sulkemista. Arviot nettikiusaamisen yleisyydestä vaihtelevat, mutta keskimäärin jokaisessa koululuokassa on ainakin yksi, jota aihe koskettaa.