DNA:n työkulttuuri

Tulevaisuudessakin organisaatiot ja työnkuvat muuttuvat. DNA:lla pääset hiomaan kykysi huippuunsa, sillä puitteet ovat kunnossa: meillä on monipuoliset koulutusjärjestelmät ja nykyaikaiset työskentelytavat. Kouluttamalla varustamme työntekijän niillä tiedoilla ja taidoilla, joita tarvitaan vaihtelevassa työelämässä.

Tutustu DNAlaisiin

Jane Annala, markkinointisuunnittelija

"Haluan tehdä asioita, joilla on merkitystä"

Sanna Heiskanen, myyntivalmentaja

"Täällä ideat menevät toteutukseen"

Davis Lipskis, kehityspäällikkö

"DNA:lla voi vaikuttaa asioihin ja haastaa itsensä"

Tiina Rytkönen, osastopäällikkö

"Tiimihenki on ihan järjettömän hyvä"

Ville Virtanen, johtaja

"Parasta työpäivässä on työkaverit"

Mari Lindholm, Senior Insight Manager

"DNA:lla saa jatkuvasti kehittää itseään"

Sami Kyyrä, tekninen palveluneuvoja

"Juhlimme tiimissä onnistumisia herkuttelemalla"

Jan Laatikainen, myyntipäällikkö

"Tietoa ei ole koskaan liikaa"

Eveliina Toura, markkinointikoordinaattori

"Mielenkiintoista ja koko ajan muuttuvaa työtä"

Micke Rantanen, järjestelmäasiantuntija

"Pitää pysyä hyvin pulssissa"

Tekoja työelämän parantamiseksi

Enemmän aikaa harrastuksille, perheelle ja ystäville? DNA:lla tiedostetaan, että vapaa-ajan ja työelämän yhteensovittaminen lisää hyvinvointia ja työssä jaksamista. Mutkattoman työn malli, sairaan lapsen hoitopalvelu ja lomarahojen vaihtaminen vapaaksi ovat hyviä esimerkkejä teoista, joilla elämän eri osa-alueiden yhdistäminen helpottuu.

DNA:lla mutkaton työ tarkoittaa sitä, että mobiilityöpisteissä työskentelevä henkilöstö päättää itse työnteon paikan ilman erillistä sopimista esimiehen kanssa. Etätyötä tehdään mieluiten kotoa käsin. Mutkattoman työn malli on saanut kiitosta erityisesti ruuhkavuosiaan eläviltä vanhemmilta.

DNA tukee perhesiteitä

DNA on vuodesta 2015 ollut mukana Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -ohjelmassa, jossa huomio kiinnitetään yrityksen tärkeimpään pääomaan –henkilökuntaan. Osana hanketta–ja ensimmäisenä yrityksenä Suomessa–DNA on ottanut käyttöön palkallisen isovanhempainvapaan. Mummo- tai pappaloma on tarkoitus käyttää perheen yhdessäoloon vuoden sisällä lapsenlapsen syntymästä.

Olipa sitten perheellinen tai ei,  elämässä on tilanteita, jolloin läheinen saattaa sairastua ja tarvita apua. Silloin on helpottavaa, että työ ei ole liiaksi aikaan tai paikkaan sidottua. DNA onkin laajentanut etätyömahdollisuuksia kuluttaja- ja yritysasiakaspalvelussa sekä tuonut liukuvan työajan yritysasiakaspalveluun.

DNA:n työkulttuuri

Olipa kerran esimies, joka laskeutui yläkerroksista satumaisella hissillä tarkastelemaan kellarikerroksiin alaistensa uutteruutta.  Oli tarina tosi tai ei, DNA:lta ei tällaista hissiä löydy.  Arvomme työkulttuurin pohjana ovat mutkattomuus, rohkeus ja nopeus. Uskomme avoimuuteen.

Mutkattomuus on DNA:lla muutakin kuin työtapojen joustavuutta, työskenteleekö etänä asiakkaalla tai kotoa käsin. Yksiköiden väliset raja-aidat ja jyrkät hierarkiat ovat mennyttä aikaa, ketteryys nykypäivää.  Osaamista jaetaan virtuaalitiimeissä ja projektityöryhmissä, jotka toimivat yli organisaatiorajojen.

Jotkut toimivat insinöörimäisen tarkasti, toiset maalailevat suuria linjoja. DNA:lla erilaiset ajattelutavat ovat vahvuus.  Tavoitteenamme työssämme on tasavertaisuus ja se, että tiimissä saa olla oma itsensä.

DNA:n Great Place to Work -tutkimuksen tuloksissa on toistunut tiimiemme hyvä henki ja sitoutuminen.  Osa hyvää ilmapiiriä on tunne vastuusta ja vapaudesta. Jokaisen työpanos on tärkeä, mutta jokaisella on myös vapaus kehittää itseään.

Johtamisessamme korostuu ajatus työntekijään luottamisesta: ei ole tarkoituksenmukaista tuijottaa kellon viisareita, vaan arvioida työn tuloksia.  Tunnustuksena työstämme olemme saaneet lokakuussa 2017 Great Place to Work® -sertifikaatin.

 

DNA:lla on

 • joustavat työskentelytavat: etätyö ja mutkaton työ
 • modernit DNA:n toimistokonseptin mukaiset työtilat
 • monipuoliset koulutusjärjestelmät
 • lakisääteistä laajemmat työterveyspalvelut
 • Ticket Duo ravinto- ja virkistysetukortti
 • uudenaikaiset työvälineet ja -tavat
 • monipuolista kerhotoimintaa
 • työnantajan maksama hoitaja lapsen sairastuessa
 • henkilökunta-alennus DNA:n palveluista ja tuotteista
 • tiiviistä yhteistoimintaa henkilöstön edustajien kanssa
 • henkilökunnasta koostuvat DNA Kummit edistämässä työviihtyvyyttä