Työkulttuuri

DNA:n moneen kertaan palkittu työkulttuuri rakentuu luottamukselle. DNA on valittu vuonna 2019 Suomen parhaaksi työpaikoiksi ja yhdeksi Euroopan parhaista työpaikoista GPTW-tutkimuksessa. Väestöliitto on myöntänyt DNA:lle Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen.

10 syytä työskennellä DNA:lla

DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -instituutin tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa vuonna 2019. Lisäksi DNA valittiin myös yhdeksi Euroopan parhaista työpaikoista kesäkuussa 2019. DNA:n mutkaton yhteishenki, matalat hierarkiat ja luottamuksen kulttuuri ovat keskeisiä syitä miksi täällä viihdytään. Seuraavissa videoissa on esiteltynä 10 syytä, jotka tekevät DNA:sta erinomaisen työpaikan.

1. Luottamuksen kulttuuri

Kun rakennetaan hyvää työyhteisöä, kaikkein keskeisintä on molemminpuolinen luottamus. Luottamus näkyy DNA:lla esimerkiksi vapautena valita työskentelypaikkansa ja -aikansa. DNA:n ”mutkaton työ” -konseptin ideana on, että työntekijä voi tehdä etätöitä aina halutessaan ilman erillistä sopimista esimiehen kanssa. 

2. Perheystävällisyys

DNA:lla tiedostetaan, että työ on vain osa elämää. Työn ja vapaa-ajan on jaksamisen kannalta tärkeää olla tasapainossa. Esimerkki DNA:n uudenlaisista, perheystävällisistä käytännöistä on viikon mittainen isovanhempainvapaa, jota yhtiö myöntää työntekijöilleen ensimmäisenä maailmassa. Väestöliitto on myöntänyt meille ensimmäisenä pörssiyhtiönä Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen.

3. Merkityksellinen työ huipputeknologian parissa

DNA:lla on tutkitusti Euroopan datanälkäisimmät asiakkaat. Työskentelemme joka päivä sen, eteen että pystymme tarjoamaan heille jatkossakin laadukkaat palvelut. Nopeat yhteydet, toimivat laitteet ja digiosaaminen ovat sujuvan arjen edellytys. DNA:lla pääset työskentelemään sen eteen, että Suomi kuuluu jatkossakin kärkikastiin digitaalisessa kehityksessä.

4. DNA Kummit hyvän mielen lähettiläinä

Mietimme jatkuvasti, miten arjen keskelle voidaan tuoda myös sopivasti juhlaa. Vapaaehtoisista DNA:laisista koostuva DNA Kummien joukko piristää työkaverien työpäivää, edistää työhyvinvointia ja nostaa esille tärkeitä työviihtyvyyttä edistäviä asioita.

5. Erinomaiset puitteet kehittymiselle

Yksi DNA:n yrityskulttuurin tärkeimmistä kulmakivistä on ihmislähtöinen johtaminen. Esimerkiksi valmentavan johtamisen avulla tuetaan DNA:laisten kehittymistä ja kannustetaan vuorovaikutteiseen yhteistyöhön. Työelämä muuttuu, joten on tärkeää, että ihmiset kehittyvät sen mukana.

6. Vastuullisuus vahvasti DNA:ssa

Vastuullisuus näkyy DNA:lla kaikessa tekemisessä. DNA valittiin vuonna 2019 Sustainable Brand Index -tutkimuksessa toimialansa vastuullisimmaksi brändiksi. DNA:n vastuullisuusstrategiassa on neljä keskeistä osa-aluetta: digitaalinen yhdenvertaisuus, erinomainen työpaikka, ilmastoystävällinen liiketoiminta ja hyvä hallinto.

7. Modernit ja inspiroivat työtilat

DNA:lla on toimipisteitä ympäri Suomen ja niistä halutaan tehdä yhä inspiroivampia ja käytännöllisempiä henkilöstölle. Kehitystyötä tehdään henkilöstön toiveita kuunnellen asiantuntevien kumppaneiden kanssa. DNA:lla ei ole kiinteitä työpisteitä – ei edes toimitusjohtajalla – vaan paikkansa voi valita vapaasti eri tunnelma-alueista.

8. Datan edistyksellinen hyödyntäminen

DNA:lla käytetään dataa monipuolisesti hyödyksi, jotta asiakkaille voidaan tarjota mahdollisimman hyvää ja personoitua palvelua. Meillä DNA:lla pääset rakentamaan myös sellaisia ratkaisuja, joita ei ole käytössä missään muualla maailmassa. DNA on pärjännyt hyvin digitaalista kilpailukykyä arvioivissa tutkimuksissa, kuten BearingPoint:in Digimenestyjät 2018 ja 2019 -tutkimuksissa.

9. Vapaus ja vastuu

Johtamisessamme korostuu ajatus työntekijään luottamisesta: ei ole tarkoituksenmukaista tuijottaa kellon viisareita, vaan arvioida työn tuloksia. Työtä ohjaavat selkeät tavoitteet ja motivoituneet ammattilaiset tietävät parhaat tavat päästä tavoitteisiinsa. 

10. Työkaverit ja me-henki

DNA:n mutkattoman kulttuurin ja yhteishengen luovat tietysti kaikki DNA:laiset. Arvomme – mutkattomuus, rohkeus ja nopeus – näkyvät täällä jokapäiväisessä tekemisessä. Uskomme avoimuuteen. Yksiköiden väliset raja-aidat ja jyrkät hierarkiat ovat mennyttä aikaa, ketteryys nykypäivää.