Vesa, hallintojohtaja

Toimin DNA:lla hallinto- ja turvallisuusosaston vetäjänä. Osastoni vastuulla on yritysturvallisuus, riskienhallinta, yritysvastuu, toimitilat, vakuutukset ja autoleasing.

Aloitin DNA:lla vuonna 2005 lakimiehenä ja keskityin aluksi lähinnä myynnin ja tuotekehityksen juridiseen tukemiseen. Vuonna 2008 siirryin DNA:n turvallisuusjohtajaksi, ja viime vuosina vastuualuettani on laajennettu muun muassa yritysvastuun ja työympäristön kehittämisen puolelle.

DNA:lla työskentelyssä parasta on, että jokainen päivä on erilainen ja erilaisia pähkinöitä riittää purtavaksi. Tunnen, että voin toimillani vaikuttaa DNA:n henkilöstön työtyytyväisyyteen, asiakastyytyväisyyteen ja tulokseen. Saan työskennellä maan parhaiden asiantuntijoiden kanssa ja työpaikan ilmapiiri on innostava – joka päivä on kiva tulla töihin.

Työpaikkana DNA:ta kuvailisin termeillä: mutkaton, asiantunteva, ennakkoluuloton, kokeileva, nopea, ystävällinen.

Arvomme eivät jää pelkkien sanojen tasolle, vaan esimerkiksi rohkeus näkyy selvästi työskentelyssäni DNA:lla. Pitää uskaltaa olla oma itsensä ja asettaa itsensä likoon. Uskon esimerkin voimaan toiminnan kehittämisessä, mikä vaatii toisinaan rohkeutta.

Esimiestyö tässä talossa on mielenkiintoista, opettavaista ja vaativaa. Panostamme esimiestyöhön, eikä näin ollen siinä pestissä pääse – eikä kuulukaan päästä – helpolla. Kun henkilöstö viihtyy ja on innostunut tehtävistään, heijastuu se myös asiakastyytyväisyyteen.

Esimiehenä pyrin olemaan helposti lähestyttävä, reilu ja tasapuolinen. Esimiehen tulee mielestäni luottaa alaisiinsa ja tukea heitä urallaan sekä työtehtävien suorittamisessa. Esimiehen tulee kantaa vastuunsa myös jos jokin ei mene kuin elokuvissa ja toisaalta muistaa osoittaa kiitokset niille, kenelle kiitos kuuluu. Lisäksi kaiken tämän päälle tiimin innostuksesta ja motivaatioista on pidettävä huolta.

Työn ulkopuoleiseen elämääni kuuluu perhe, pyöräily, ystävät ja grillaus. Talvella grillaaminen jää vähemmälle, mutta sitten siirrytään sisätiloihin kokkaamaan.