Autetaan yhdessä ukrainalaisia 

Avuntarve kasvaa koko ajan ja haluamme tehdä voitavamme Ukrainan tukemiseksi.

DNA:n matkapuhelinliittymillä voi soittaa Ukrainaan alennetuin hinnoin

DNA:n matkapuhelinliittymistä Suomesta Ukrainaan soitettavien puheluiden hintaa on alennettu 1.11.2022 alkaen. Jatkossa Suomesta Ukrainaan tehtävien puhelujen hinta on 0,29 €/min normaalihintaisiin numeroihin soitettaessa. Alennettu hinnoittelu koskee kaikkia DNA:n kuluttajille suunnattuja matkapuhelinliittymiä, eli prepaid- ja kuukausimaksullisia liittymiä. Hinnoittelu on voimassa toistaiseksi.​

DNA lahjoittaa prepaid-liittymiä

DNA haluaa auttaa Suomeen saapuvia ukrainalaisia pitämään yhteyttä lähimmäisiinsä, ja on lahjoittanut heille hyväntekeväisyysjärjestöjen ja yhdistysten kautta tuhansia prepaid-liittymiä.

DNA haluaa auttaa ukrainalaisia hyväntekeväisyysyhteistyön avulla 

Venäjän sotatoimet ovat aiheuttaneet laajan humanitaarisen hätätilan Ukrainassa ja tilanne on huonontunut nopeasti. Avuntarve kaikessa on nyt todella suuri. DNA tekee yhteensä 50 000 euron lahjoituksen Unicefin, SPR:n ja Pelastakaa Lapset ry:n Ukraina-työhön.

Suomen Unicef  

UNICEF yhteistyökumppaneineen suojelee lapsen oikeuksia terveyteen, koulutukseen, suojeluun, veteen, sanitaatioon ja hygieniaan konfliktin molemmilla puolilla Ukrainassa. Tehostamme välittömästi toimintaamme maasta paenneiden suojelemiseksi. 

Lue lisää Unicefin toiminnasta

Suomen Punainen Risti 

Suomen Punainen Risti on aloittanut hätäapukeräyksen Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi. Ukrainan Punainen Risti ja Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ovat toimineet Ukrainassa koko 2014 alkaneen konfliktin ajan. Punainen Risti on muun muassa jakanut siviileille Ukrainassa kymmeniätuhansia ruoka- ja hygieniapakkauksia, parantanut vedenjakelua, järjestänyt ensiapukoulutuksia sekä evakuoinut ihmisiä.

Lue lisää Suomen Punainen Ristin toiminnasta

Pelastakaa Lapset ry  

Pelastakaa Lapset on toiminut Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien ja jatkaa hätäavun toimittamista lapsille ja heidän perheilleen. Avullasi he toimittavat hätäapua, kuten ruokaa, vettä ja talvivaatteita, huolehtii lapsista, jotka ovat kadottaneet vanhempansa ja auttaa perheitä takaisin yhteen, tarjoaa suojaa pakeneville lapsille ja perheille ja järjestää psykososiaalista tukea.

Lue lisää Pelastakaa Lapset ry:n toiminnasta

Autetaan yhdessä 

Kaikkien apu on tärkeä. Halutessasi voit auttaa myös tunnettujen ja luotettavien hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta.

 

 

Huolen käsittely lapsen kanssa  

Lapset altistuvat nyt pelottaville asioille ja he voivat joutua näkemään pelottavia kuvia ja ohjelmia. Miten helpottaa pienen pelkoja ja murheita?  Huomaa - kuuntele -sanoita on kumppanimme Suojellaan Lapsia ry:n käytännönläheinen ohjeistus siitä, kuinka lapsen huolta voi hänen kanssaan käsitellä. Suojellaan Lapsia ry:n asiantuntijat ovat myös tuottaneet 4-9-vuotiaille oman tehtävävihon, jonka avulla huolia voi käsitellä ikätasoisesti. 

Lataa tehtävävihkonen tästä

Lue ohjeistus Suojellaan Lapsia ry:n sivuilta