DNA:n vaikutukset yhteiskuntaan

DNA:lla on tietoliikenneyhtiönä tärkeä rooli ihmisille ja koko yhteiskunnalle välttämättömien puhe- ja datayhteyksien tarjoajana. Haluamme tarjota laadukkaat ja nopeat yhteydet sekä ratkaisuja, jotka mahdollistavat digitalisaation ja sitä kautta Suomen kilpailukyvyn kehittymisen. DNA myös maksaa kaikki veronsa Suomeen ja on tärkeä työllistäjä monilla alueilla Suomessa.

 

DNA työllistää yhteensä noin 1600 henkilöä

Lue lisää

Me olemme yli 1600 DNA:laisen muodostama työyhteisö, joka koostuu ammattilaisista laidasta laitaan. Joukkoomme kuuluu muun muassa informaatio- ja viestintätekniikan, koodikielten ja ohjelmoinnin, markkinoinnin ja viestinnän, lakiasioiden ja regulaation, rahoituksen ja sijoittamisen, asiakaspalvelun ja myynnin sekä henkilöstöhallinnon ammattilaisia.

 

DNA on tärkeä työllistäjä eri puolilla Suomea

Lue lisää

DNA on tärkeä työllistäjä mm. seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Lahti, Turku, Tampere, Kuopio, Jyväskylä, Pietarsaari, Oulu, Taivalkoski, Hämeenlinna, Rauma, Pori.

 

DNA Kauppa palvelee 40 paikkakunnalla

Lue lisää

Yli 60 DNA Kauppaa tarjoaa kattavan valikoiman laitteita, edullisia liittymiä, viihde- ja hyötypalveluja, nopeita nettiyhteyksiä sekä tukea ja apua käytössä.

Katso kaikkien DNA Kauppojen osoitteet ja aukioloajat.

 

DNA:n verot ja veronkaltaiset maksut Suomeen 202 miljoonaa euroa

Lue lisää

Vuonna 2021 DNA maksoi veroja ja veronkaltaisia maksuja Suomeen yhteensä 202 miljoonaa euroa (171). DNA maksaa kaikki veronsa Suomeen. Näin yhtiö osallistuu koko yhteiskunnan kehittämiseen.

DNA:n maksamat verot koostuvat välittömistä, välillisistä ja tilitettävistä veroista. Välittömät verot kattavat DNA:n suoraan maksamat tuloverot ja veroluonteiset maksut. Välillisenä verona DNA maksaa arvonlisäveroa. Tilitettävät verot sisältävät valtiolle edelleen tilitettäviä veroja, kuten ennakonpidätykset palkoista ja muut oma-aloitteiset verot, esimerkiksi osinkojen lähdeverot ja ennakonpidätykset.

Julkiselle sektorille DNA maksaa Traficomille veronkaltaisia maksuja, jotka olivat vuonna 2021 yhteensä 22 miljoonaa euroa (15). Traficomille maksettavia maksuja ovat muun muassa toimilupamaksut, tietoyhteiskuntamaksut ja viestintäverkon numerointimaksut.

Lisää tietoa DNA:n verojalanjäljestä löytyy vastuullisuusraportistamme (2020).

 

DNA investoi Suomeen 191,3 miljoonaa euroa

Lue lisää

DNA:n investoinnit vuonna 2021 olivat 191,3 miljoonaa euroa (324). Merkittävimmät yksittäiset investoinnit kohdistuivat 5G-investointien rinnalla radioverkon kapasiteetin kasvattamiseen ja kehittämiseen 5G-valmiuteen sekä kuituverkkoihin ja siirtojärjestelmiin.

 

DNA vastaa suomalaisten kasvaviin viestintätarpeisiin

Lue lisää

DNA investoi erittäin kilpailukykyiseen ja kustannustehokkaaseen verkko- ja palvelualustainfrastruktuuriin palvellakseen yksityisasiakkaiden, yritysten ja yhteiskunnan kasvavia viestintätarpeita.