Digitalisoituva yhteiskunta

Nopeasti digitalisoituvassa maailmassa on tärkeää pitää huolta siitä, että kaikilla on mahdollisuus olla mukana muutoksessa. 

Miksi digitaalinen yhdenvertaisuus on DNA:lle tärkeää? 

Puhe- ja datayhteyksistä on tullut ihmisille ja yhteiskunnalle välttämättömiä: ilman toimivia yhteyksiä on vaikea pärjätä. Tietoliikennetoimialan tuotteet ja palvelut voivat kuitenkin tuntua monimutkaisilta. Lisäksi kaikilla ei ole tarvittavia laitteita tai osaamista digitaalisessa yhteiskunnassa pärjäämiseksi. 

DNA haluaa omalta osaltaan edistää digitaalisen yhdenvertaisuuden toteutumista Suomessa. Panostamme kattaviin ja laadukkaisiin verkkoihin, nopeisiin yhteyksiin, helposti ymmärrettäviin tuotteisiin ja palveluihin sekä laadukkaaseen asiakaspalveluun. Lisäksi tuemme digikäyttäjien ymmärrystä artikkelein sekä tutkimuksin. DNA haluaa auttaa myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä.

Jatkamme kumppanuusohjelmiamme  SOS-Lapsikylän, HelsinkiMission ja Hope ry:n kanssa. Lisäksi aloitimme vuonna 2021 uudet kumppanuudet Suojellaan Lapsia ry:n ja Plan International Suomen kanssa, ja vuonna 2022 Vanhustyön keskusliiton kanssa. 

 

Näin ohjaamme toimintaamme 

Työtämme digitaalisen yhdenvertaisuuden parissa ohjaavat vastuullisuuspolitiikamme sekä konsernin tasoiset ohjeistuksemme vastuullisuuden kumppanuuksista, moniminuotoisuudesta ja inkluusiosta.
 
Tutkimuksiamme  tehdään sekä DNA:lla sisäisesti että ulkopuolisten kumppanien tietotaitoa käyttäen. Tutkimustiedon avulla pyrimme parantamaan asiakaskokemusta, ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja kehittämään palvelutarjontaa sekä jakamaan yleishyödyödyllistä ymmärrystä yhteiskunnallisesti.

Emme voi saavuttaa digitaalista yhdenvertaisuutta yksin. Tarvitsemme mukaan kumppaneita lisäämään työmme vaikuttavuutta ja tuomaan mukaan asiantuntijuutta, jotta digitaalisuus hyödyntäisi myös kaikista heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä.  Lue lisää kumppaneistamme täältä. Keskustelemme kumppaneidemme kanssa vuosittain yhteisen työmme tuloksista ja kehitämme parempia tapoja raportoida niistä myös ulospäin.

Digitaalinen maailma eteen harppauksin ja DNA on nähnyt, että monen on välillä haastavaa pysyä sen mukana. Siitä syystä julkaisemme opastavia artikkeleita liittyen esimerkiksi tyypillisimpiin nettihuijauksiin ja huijaustapoihin sekä tietoturvan parantamiseen omassa arjessa.

Lue lisää vuosikertomuksesta

Pitkäjänteistä ja tavoitteellista työtä digitaalisen yhdenveroisuuden eteen  

Kunnianhimoinen tavoitteemme on, että jokaisen tulee voida päästä osalliseksi digitaalisen maailman hyvistä puolista. 

Haluamme pitää huolta kaikista asiakkaistamme nopeasti muuttuvassa digitaalisessa maailmassa.

Luomme viestintämme avulla digitalisoituneeseen yhteiskuntaamme helppoutta mahdollisimman monelle.

Me DNA:lla haluamme omalta osaltamme edistää digitaalisen yhdenvertaisuuden toteutumista Suomessa. Auttaaksemme myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevia, teemme tiivistä yhteistyötä vahvojen kumppaneiden kanssa.

DNA tutkii vuosittain muun muassa digitaalisen yhdenvertaisuuden tilaa, digitaalisia elämäntapoja sekä koululaisten digitarpeita.

CASE: Hanke maahanmuuttajanuorten digitaalisen yhdenvertaisuuden edistämiseksi

CASE: Digimaailmaan on hyvä tutustua yhdessä lapsen kanssa.

CASE: Nordea, Lammin Säästöpankki ja DNA tarjoavat digiosaamisen tukea senioreille

CASE: DNA:n tekemä älylaitteiden käyttötutkimus osoitti, että lähes puolet suomalaisista kokee käyttävänsä liikaa aikaa ruutujen ääressä.