Työnantajalupaus:
Inhimillinen ja omanlainen DNA.

Tapamme ajatella, tuntea ja toimia on inhimillinen. Meillä saat vapauden loistaa omana itsenäsi, yhdessä muiden kanssa. Yhdessä saavutamme merkityksellisiä asioita arvojemme mukaisesti: nopeasti, rohkeasti ja mutkattomasti.

Olemme eri elämäntilanteet huomioiva yhteisö, jossa sinulla on vapaus päättää itse työn tekemisen tavoista ja paikoista. Sinulla on mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen.

Lupaamme auttaa jokaista DNA:laista elämään inhimillistä ja omanlaista arkea.

Miksi työelämä tarvitsee inhimillisyyttä? Katso DNA:laisten tarinat aidosta elämästä:

Pitkä adoptioprosessi oli työelämän inhimillisyyden tulikoe

Oman lapsen menettäminen oli kova oppitunti empatiasta

Isotkin unelmat voi toteuttaa, kun työpaikalta löytyy inhimillisyyttä

Markon työuupumus 13 vuotta sitten toi mukanaan mullistuksen

Työsuhdejuristi-Elisa vaihtaa vapaalla Metsämörri-Elisaksi

Rauhanturvaoperaatiot ovat vieneet Jukan useasti maailmalle


Mitä
lupaus
tarkoittaa
käytännössä?

1.
Mutkattomuutta.

Mutkattomuus on tapa tehdä työtä. DNA ei pakota ja määrää, vaan asettaa tavoitteet ja antaa eväät niihin pääsemiseksi. Uskomme tiimien ja tekijöiden löytävän itse parhaat keinot tavoitteiden saavuttamiseksi, kun heillä on käsissään vapaus paikasta, ajasta ja toimintatavasta.

Mutkattomuus ei kuitenkaan tarkoita ainaista työtä kellonajasta riippumatta. Pidämme huolta kaikkien jaksamisesta huomioimalla työn ja vapaan hyvän tasapainon.

2.
Omanlaisuutta.

Meillä jokainen saa olla oma itsensä osana yhteisöämme.

Omanlaisuus on jokaisen arvostamista sellaisena kuin hän on; välittämättä iästä tai sukupuolesta ja riippumatta ulkonäöstä, alkuperästä, siitä ketä rakastaa tai miten näkee maailman.

Monimuotoisuus on rikkaus ja työyhteisömme voimavara nyt ja tulevaisuudessa.

3.
Perheystävällisyyttä.

DNA:lla perhe tarkoittaa niitä, jotka ovat kunkin elämässä tärkeimpiä. Olemme aidosti perheystävällinen työpaikka, tasa-arvoisesti ja yhdenveroisesti, kaikenlaisille perheille.

Myötäelämme perhe-elämän iloissa ja tuemme kivikoissa. Ylläpidämme ja kehitämme perheystävällisiä käytäntöjä henkilöstöä kuunnellen.

Kun oma elämä on mutkatonta ja arki rullaa, on helpompi pitää myös huolta siitä, että DNA:lla on tyytyväisimmät asiakkaat.

4.
Jatkuvaa kehittymistä.

DNA:laisia kannustetaan jatkuvaan oppimiseen, sillä työelämän muutos on jatkuvaa, ja ihmisten on tärkeää kehittyä sen mukana. Meillä pääsee oppimaan ja kasvamaan.

DNA:lla saa myös rohkeasti kertoa, kun kaipaa tehtäviinsä uusia haasteita. Usein seuraava askel uralla löytyy saman katon alta – tai sitten ulkomailta, Telenor-perheestä.

Meillä johtaminen on ihmisläheistä. Esihenkilöiden vastuulla on mahdollistaa työn edellytykset, ja kaikkien vastuulla taas rakentaa DNA:sta yhteisesti erinomainen työpaikka.

5.
Aikaansaamista.

Työskentelemme joka päivä sen, eteen että pystymme tarjoamaan laadukkaita palveluita asiakkaillemme. 

Meillä työskennellään merkityksellisten asioiden parissa – yhdistämällä tärkeimmät. Silloin työ on mielekästä ja asiakkaidemme arki sujuvaa ja mutkatonta. DNA:lla henkilöstöineen on merkittävä rooli Suomen digitaalisessa kehityksessä.

Toimintatapamme nopeus, rohkeus ja mutkattomuus takaavat sen, että saamme yhdessä tulosta aikaan. 

Tämä on aito lupaus ja samalla muutostyökalu kohti parempaa työelämää. Jos DNA:lainen kokee, ettei lupaus arjessa toteudu, on hänellä aina oikeus kertoa asiasta esihenkilölleen, joka puuttuu tilanteeseen ja vie tiedon ongelmista tarvittaessa eteenpäin.
Marko Rissanen, henkilöstöjohtaja

Hae DNA:lle!

Kiinnostuitko? Katso avoimet tehtävämme!

Viisi tarinaa DNA:lta:
Näin työnantajalupaus näkyy arjessa

DNA:lla ymmärretään, että tyytyväisimmät asiakkaat ja parhaat tulokset syntyvät työntekijöiden käsistä. Tärkeimmistä, eli työntekijöistä ja asiakkaista, halutaan pitää kiinni. Siksi työntekijät ansaitsevat työpaikan, jossa heitä kunnioitetaan ja heidän toiveensa kuullaan. Alla työntekijät kertovat, miten mutkattomuus, omanlaisuus, perheystävällisyys, jatkuva kehittyminen ja aikaansaaminen näkyvät arjessa.

Oheiset haastattelut on toteutettu yhteistyössä Duunitorin kanssa.

Niina Metsälä, Customer Experience Manager, DNA Oyj

Mutkaton työ on Niinalla jo DNA:ssa

Niina Metsälä, Customer Experience Manager, DNA Oyj

"Minulle on tärkeää, että saan vaikuttaa työn tekemisen paikkaan, tapoihin, aikatauluihin ja välineisiin. En pidä rutiineista. Erilaisia tilanteita luomalla saan uusia ajatuksia ja inspiraatiota työhön.

Mutkattomuus näkyy arjessani esimerkiksi etätyössä. Se säästää aikaa ja tuo arkeen kaipaamaani vaihtelua. Työpiste voi kodin lisäksi löytyä vaikka ikääntyvien vanhempien luota, ulkomailta tai loma-asunnolta.

Välillä tuntuu todella hyvältä olla toimistolla, tavata ihmisiä ja saada heistä energiaa. Toiset työt kuitenkin sujuvat parhaiten, kun voin tassutella omassa rauhassa sukkasillani työtilaani sen sijaan, että laittaisin ulkovaatteet päälle ja lähtisin pakkasaamuun. 

Olemme olleet DNA:lla hybridimallissa ikään kuin aina, sillä ihmiset työskentelevät paljon eri paikkakunnilta ja toimipisteiltä. 
Teen pitkäjänteisempää projektiluontoista työtä, johon määrittelemme tavoitteet kaksi kertaa vuodessa. Yhdessä sovitut raamit antavat vapauksia valita, mitä lähden edistämään seuraavaksi ja millä tavoin.

Joustot ja mutkattomuus ovat meillä jo ihan arkipäivää. Kun minulla on tarpeen hoitaa joku arkinen asia, vaikka viedä auto huoltoon tai käydä hammaslääkärissä, voin sovittaa sen työpäivään. 

On vaikea enää kuvitella sellaista tilannetta, jossa se ei olisi mahdollista."
 

Mervi Vikman, asiakaspalvelija, DNA Oyj

Mervi saa loistaa omana itsenään

Mervi Vikman, asiakaspalvelija, DNA Oyj

"Olen töissä DNA:n kuluttaja-asiakaspalvelussa. Meillä on lämmin työyhteisö, jossa on helppoa olla oma itsensä.

Olemme kaikki erilaisia vahvuuksinemme ja heikkouksinemme. Koska tunnen itseni tasavertaiseksi ja arvokkaaksi yhteisössä, uskallan kertoa omia ajatuksiani ja tarpeitani. Voin luottaa siihen, että riitän ja saan ymmärrystä.

Omanlaisuuden toteutumisessa tärkeässä roolissa ovat lähimmät työkaverit ja esihenkilö, joka tukee, kuuntelee ja antaa juuri minulle sopivia työkaluja. Voin luottamuksella kertoa heille, mitä elämässäni tapahtuu.

Meillä on erilaisia töitä erilaisille ihmisille. Pidän ajatuksesta, että kaikki saavat loistaa omassa osaamisalueessaan. Olisi kummallista, jos harrastuneisuuden tai oman intohimon kautta syntynyt osaaminen jätettäisiin hyödyntämättä.

Työ on mielekkäämpää, kun saan mahdollisuuksien mukaan tehdä itseäni kiinnostavia asioita.

Tykkään esimerkiksi paljon muiden auttamisesta ja pääsen toteuttamaan sitä työssäni ratkaisemalla asiakkaiden ongelmia. Toisaalta taas asiakaspalveluunkin kuuluva myynti ei ole ominta alaani. Olenkin päässyt sellaisiin hommiin, joissa se ei ole niin isossa roolissa."

Tarja Koivisto, prosessispesialisti, DNA Oyj

Tarjan perhe sai tukea myös adoptioprosessissa

Tarja Koivisto, Process Specialist, Network and security deliveries, DNA Oyj

"Meillä on kaksi ihanaa Thaimaasta adoptoitua lasta. Adoptioprosessiin kuului kaikenlaista, eikä se ollut pelkästään helppoa. Pystyin kuitenkin olemaan koko ajan työnantajalleni avoin asiasta ja sain työyhteisöltä tukea. 

Perheemme arki on aika kiireistä töineen ja lasten harrastuksineen. Minulle on tärkeää, että voin vanhempana olla lapsille tarpeeksi läsnä. Työnantajan joustot ja tuki ovat olleet kullanarvoisia.

Jos olen tarvinnut pidempää joustoa perheen tilanteen hyväksi, siitä on aina saanut sovittua. Esimerkiksi lasten saapuessa sovimme lyhyemmästä työviikosta.

DNA:lla on ollut jo pitkään mahdollista tehdä etätyötä. Sen tiimellyksessä pystyn itse jaksottamaan omaa päivääni.

Joskus lapseni huutelee minua apuun esimerkiksi lieden äärelle, ja silloin voin hyvin käydä kesken päivänkin auttamassa aloittelevaa kokkia. Hän on sanonut haaveilevansa, että pääsisi itsekin joskus töihin DNA:lle.

Yksi hieno juttu DNA:laisuudessa ja koko perhettä koskevissa asioissa ovat erilaiset lasten tapahtumat. Meidänkin lapset ovat jo niin monta vuotta käyneet lasten pikkujouluissa, että olemme jo koko porukka tosi läheistä ja tuttua."
 

Markus Nevanperä, Sales Coach, DNA Kauppa

Markus eteni myyjästä kouluttajaksi

Markus Nevanperä, Sales Coach, DNA Kauppa

"Aloitin DNA:lla myyjänä noin yhdeksän vuotta sitten. Työskentelin ensin Oulussa muutaman vuoden, minkä jälkeen muutin Helsinkiin ja etenin myymäläpäälliköksi. Noin vuosi sitten minusta tuli myymäläpäälliköiden ja myyjien kouluttaja.

Oman halun ja innon lisäksi lähimmillä esihenkilöilläni on ollut iso vaikutus siihen, miten olen edennyt ja kehittynyt työssäni. He ovat tutustuneet minuun ja tunnistaneet vahvuuteni. Niiden perusteella he ovat osanneet vaatia minulta oikeita asioita ja antaneet minulle sopivia työkaluja ja apuja etenemiseen.

Tarvitsen säännöllisesti uusia haasteita, jotta mieleni pysyy virkeänä. Kun työtehtävä on hyvin hallussa, katson pääsisinkö taas eteenpäin.

Kouluttajana tärkein tehtäväni on valmentaa muita, jotta he voivat puolestaan valmentaa omia tiimiläisiään. Haluan jatkuvasti tsempata ja kehittää jokaista työntekijää.

Ihmisläheiseen johtamiseen ja kouluttamiseen kuuluu, että jokaista kohdellaan yksilönä ja johdetaan niin kuin hänelle parhaiten sopii. Toiset myyjät kaipaavat pientä tuuppimista oikeaan suuntaan, kun taas toisia kannustaminen siivittää parhaimpiin onnistumisiin."
 

Ilari Numminen, Head of Integrations, DevOps and IT Production, DNA Oyj

Ilari vie muutoksia käytäntöön

Ilari Numminen, Head of Integrations, DevOps and IT Production, DNA Oyj

"Työskentelen esihenkilönä tietohallinnon tiimissä, jossa vastuualueenamme ovat integraatioalustat, it-tuotanto, DevOps-työkalut ja tietoturvaan liittyviä työkaluja.

Meillä on merkittävä rooli Suomen digitaalisten palveluiden kehittäjänä, sillä koko yhteiskunnan toiminta pohjautuu tietoliikenteeseen ja kommunikointiin. 

Käytännössä meidän täytyy saada aikaan muutoksia. Asetamme selkeät, riittävän haastavat tavoitteet ja seuraamme niitä. Tavoitteiden avulla tiedämme tekevämme oikeita asioita.

Reflektoimme paljon tekemistämme. Retroissa mietimme, mikä on mennyt hyvin, mitä voisimme parantaa ja mitä jatketaan. Aikaansaaminen on sitä, että viemme sieltä nousseita kehitysideoita käytäntöön.

Haluan varmistaa, että tiimini kehittyy ja ihmisillä on hyvä fiilis työskennellä täällä.  Tuen esimerkiksi kouluttautumista ja huolehdin, että kaikkien tarpeet käsitellään ja ihmisillä on mahdollisimman turvallinen olo kertoa asioistaan. Auttamisesta saan onnistumisen ja merkityksellisyyden kokemuksia.

Ihmisten tyytyväisyys heijastuu kaikkeen. Jos haluaa saada asioita aikaan, pitää myös tuntea itsensä, omat rajansa ja kehittymiskohteensa. Kun puitteet ja tekeminen ovat kohdallaan, tulostakin syntyy."