DNA:n työkulttuuri on vapautta, vastuuta ja luottamusta

DNA:n moneen kertaan palkittu työkulttuuri perustuu vapaudelle ja rakentuu luottamukselle. Me emme valvo, rajoita tai velvoita ketään. Vapauden vastapaino on vastuu – vastuu päästä tavoitteisiin tavalla, jonka työntekijät ja tiimit itse katsovat parhaaksi.

Kun mieli on vapaa, työ on mielekästä. Meille ei ole tärkeää missä ja milloin teet työsi, kunhan pääsemme yhdessä perille. Lue lisää DNA:n mutkattomasta työstä täältä.

Marjut, Tero ja Ellen työskentelevät missä haluavat. Katso heidän tarinansa:

Marjut, Rovaniemi

"Muutto tänne oli elämäni parhaita päätöksiä"

Tero, Savonlinna

"Tuntuu, että vapaa-aika on enemmän omissa käsissä"

Ellen, Turku

"Ei tarvinnut erikseen anoa lupia työnantajalta"

Toimitusjohtaja: ”Perusteeton luottamuspula johtaa tarpeettomaan valvontaan”

Tapa tehdä töitä paikasta ja ajasta riippumatta on ollut yksi DNA:n menestystarinoista jo vuodesta 2012 lähtien. Työnteon vapaus on kehittynyt tuona aikana merkittävästi ja ehtinyt iskostua osaksi DNA:laista työkulttuuria.

DNA:n ihmisläheinen työyhteisö palkittiin – ”Työpaikasta koetaan aitoa ylpeyttä”

DNA tuli toiselle sijalle Ihmisläheinen työyhteisö -kategoriassa HumanPower23-kilpailussa, jonka Hälsa järjesti marraskuussa 2023. DNA sai raadilta erityismaininnan siitä, että henkilöstö asetetaan kaiken keskiöön ja työntekijät ovat aidosti ylpeitä työpaikastaan.

Miltä työ DNA:lla tuntuu?

Jokaisella DNA:laisella on vapaus kehittää itseään päivittäisessä työssään. Meillä se ei tarkoita vain erillisiä kursseja, vaan pyrimme mahdollistamaan laajasti erilaisia tilaisuuksia kehittyä. Tuemme erilaisia oppijoita, ja itselleen parhaan tavan kouluttautua voikin usein valita.

Kannustamme toisiamme puhumaan avoimesti urasuunnitelmista, ja pyrimme tarpeen tullen aina huomaamaan tilaisuudet sisäisiin uraloikkiin – niin sivuille kuin ylöskin päin.

DNA:lla johto ei istu omissa työhuoneissaan, ei sellaisia edes ole. Meillä kaikki ovat keskenään ensisijaisesti työkavereita. Erilaiset ajattelu- ja toimintatavat tiimien sisällä ovat vahvuus, jota pyrimme vaalimaan. Joukkoomme olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet.

Ketä DNA:lla työskentelee?

Me olemme yli 1 700 DNA:laisen muodostama työyhteisö, joka koostuu ammattilaisista laidasta laitaan. Joukkoomme kuuluu muun muassa informaatio- ja viestintätekniikan, koodikielten ja ohjelmoinnin, markkinoinnin ja viestinnän, lakiasioiden ja regulaation, rahoituksen ja sijoittamisen, asiakaspalvelun ja myynnin sekä henkilöstöhallinnon ammattilaisia – ja tässä vain pieni osa tehtäviemme kirjosta.

Tärkeimmiksi syiksi viihtymiseensä DNA:laiset ovat nimenneet työn mutkattomuuden, kiinnostavat tehtävät, hyvät työsuhde-edut, laajat etätyömahdollisuudet, modernin työympäristön ja perheystävällisen kulttuurin, joka kannustaa työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen.

Mitä vapaus meille on?

Olemme jo pitkään uskoneet siihen, että parhaat ideat syntyvät siellä, missä on tilaa ajatella. Tärkeintä ei ole missä teet, vaan mitä teet. Siksi suhtaudumme innolla tulevaisuuden työtapoihin, joilla yhteinen määränpää löytyy yhä useampia reittejä pitkin. 

Vaikka teemme töitä yhdessä, olemme silti yksilöitä. Yhdelle sopii aikaiset aamut, toiselle parhaat ideat tuo auringonlasku. Meillä saat tehdä töitä missä ja milloin haluat; puumajassa, kirjastossa, mökillä, toimistolla, lempipaikassa. Kun tavoitteet täyttyvät ja yhdessä päästään perille, voidaan matka kulkea myös vähemmän poljettuja polkuja pitkin. Lupia ei tarvitse esihenkilöiltä kysellä. 

Sen olemme oppineet, että ketään ei saa jättää yksin. Kohtaamisia ja keskusteluja, erilaisuuden hyväksyntää tarvitaan aina.

Arvot luovat pohjan työkulttuurille.

Nopea tarkoittaa työyhteisössämme sitä, että keskitymme olennaiseen ja teemme johdonmukaisesti sekä määrätietoisesti asioita.

Rohkea tarkoittaa, että olemme suoria, ennakkoluulottomia ja valmiita muutokseen. DNA:laiset uskaltavat kokeilla uutta ja seisovat vankasti tehtyjen päätösten takana.

Mutkaton tarkoittaa, että DNA:laisilla on kyky tehdä hankalistakin asioista helppoja. Arvostamme ja ymmärrämme työkavereitamme ja toimimme selkeästi sekä vastuuta kantaen.

Hae DNA:lle!

Kiinnostuitko? Katso avoimet tehtävämme!