Raportit ja esitykset

DNA julkaisee vuoden aikana puolivuotiskatsauksen ja tilinpäätöksen. Tulevan tilikauden julkaisupäivät julkistetaan ennen edellisen tilikauden päättymistä.

Toimitusjohtajan katsaus 

Toimitusjohtajan katsaus on julkaistu DNA Oyj:n tammi–syyskuun 2021 liiketoimintakatsauksessa, joka julkaistiin 28.10.2021

Aloitin DNA:n toimitusjohtajana maanantaina 11. lokakuuta ja olen iloinen voidessani todeta, että jo ensimmäisessä talouskatsauksessani pääsen tarkastelemaan oikein myönteisiä kehityslukuja kuluvan vuoden ajalta. Läpi poikkeusajan jatkunut kehitys ei kuitenkaan rajaudu vain taloudelliseen menestykseen, vaan samalla ovat parantuneet myös liiketoimintamme vastuullisuus, asiakkaiden arkea helpottavat käytännöt ja mutkattomuus työnantajana. DNA:n arvot paistavat aidosti läpi kaikesta toiminnasta.

Talousluvuista havaitaan DNA:n liiketoiminnan kehittyneen vuoden 2021 tammi–syyskuussa vakaasti. Liikevaihtomme kasvoi vertailukaudesta 2 % ja oli 705 miljoonaa euroa (690). Myös matkaviestinliikevaihtomme nousi 2 % ja oli 422 miljoonaa euroa (413). DNA:n käyttökate on kehittynyt vuoden aikana hienosti kasvaen 8 % 271 miljoonaan euroon (250). Vakaana pysytellyt liiketulos oli 117 miljoonaa euroa (119), mikä on 1 % laskua vertailukauteen.

Matkaviestinverkkomme kokonaisliittymämäärä on kasvanut 1 000 liittymällä vertailukaudesta. Samalla kasvatimme liittymäkohtaista keskimääräistä liikevaihtoa 17,0 euroon (16,7). Kiinteän verkon liittymäkanta on kasvanut yhteensä 7 000 liittymällä. Laskua oli kiinteiden puhepalveluiden ja TV-liittymien määrässä, kun taas kiinteiden laajakaistayhteyksien määrä kasvoi 28 000 liittymällä.

5G-mobiililiittymien myynti on kiihtynyt kuluvan vuoden aikana selvästi. Tämä näkyy myös 5G-puhelinten kasvaneissa myyntimäärissä, sillä jo 70 % myymistämme puhelimista on 5G-kykyisiä. 5G-tuotteiden myyntiä edistää tietysti nopeasti rakentuva DNA:n 5G-verkko, jonka peitto tavoittaa jo yli puolet suomalaisista. Verkkopeiton nopea kehitys on edistänyt myös kiinteiden Koti 5G -liittymien myyntiä.

Kolmannen vuosineljänneksen päättyessä DNA:n henkilöstö oli yhä lähes täysmittaisesti etätöissä. Valtakunnallisen etätyösuosituksen päätyttyä lokakuun puolivälissä päättyi myös DNA:n oma etätyösuositus, mikä oli välittömästi nähtävissä toimistojemme kasvaneessa käyttöasteessa. Vaikka DNA:n nykyaikaisten toimitilojen vetovoima ilahduttaakin minua, olen yhtä lailla tyytyväinen voidessani todeta, että DNA:laisilla säilyy jatkossakin vapaus valita itse, missä ja miten he haluavat työnsä tehdä. Se ei ole joko–tai vaan sekä–että.
 

 

Jussi Tolvanen
CEO