DNA toivottaa 
rauhallista joulua

DNA edistää digitaalisen yhdenvertaisuuden toteutumista Suomessa koko vuoden lisäksi myös jouluna. Tänä vuonna teemme joululahjoituksemme kumppanillemme SOS-Lapsikylälle digitaaliseen Apuu-chat-palveluun, sillä erityisesti jouluaikana lasten ja nuorten huolet voivat kasvaa.

Yhä useampi lapsi hakee apua mielen hyvinvoinnin takia

Kaikilla lapsilla ei ole turvallista aikuista, jolle jakaa huoliaan. Teemme joululahjoituksemme kumppanillemme SOS-Lapsikylälle käytettäväksi Apuu-chatin toimintaan. Lahjoituksellamme haluamme mahdollistaa rauhallisempaa mieltä ja turvallisia aikuiskontakteja mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle. Apuu-chatissa joulu, kuten muutkin yleiset loma-ajat näkyvät erityisen suurina yhteydenottomäärinä. 

Tänä vuonna lapset ovat ottaneet yhteyttä Apuu-chattiin jo yli 50 000 kertaa. Keskusteluita on käyty yli 28 000, mikä on lähes 10 prosenttia enemmän kuin koko viime vuonna. Yhä useammin huolen aiheena on mielen hyvinvointi. Päivystäjät ovat paikalla vuoden jokaisena päivän kello 9–22, myös pyhäpäivinä kuten jouluaattona.

”Moni lapsi on kertonut, että uskaltaa nyt ensimmäistä kertaa puhua mieltään painavasta asiasta. Yhdessä on mietitty, olisiko lähipiirissä joku turvallinen aikuinen, jolle hän voisi huolistaan kertoa.”

Johanna Virtanen

Apuu-chatin projektipäällikkö

Kaikilla tulee olla yhdenvertainen mahdollisuus pärjätä digitaalisessa yhteiskunnassa

Tänä vuonna olemme tukeneet digitaalisen yhdenvertaisuuden edistämisistä ja siten syrjäytymisen ehkäisemistä tärkeiden kumppaneidemme SOS-Lapsikylän, HelsinkiMission, Vanhustyön keskusliiton, Hopen ry:n ja Suojellaan Lapsia ry:n kanssa.

Satuillaan – kuunneltavaa ja luettavaa yhteisiin hetkiin

DNA:n ja SOS-Lapsikylän yhteiset sadut on luotu perheen yhteisiin hetkiin. Tutustu modernisoituihin klassikkosatuihin ja uusiin joulusatuihin ja löydä suosikkisi. 

 

Kuuntele joulusatu

DNA yhdistää tärkeimmät

Vastuullisuutemme ulottuu myös suomalaisen yhteiskunnan kehittämiseen. Pidämme huolta yhteiskuntamme kehittämisestä muun muassa rakentamalla ja kehittämällä tärkeää verkkoinfrastruktuuria. Yhdistämme suomalaiset kaikkeen mikä kenellekin on tärkeintä – lähimmäiset, ihmiset, asiat, tapahtumat ja työpaikat. 

Vastuullisuus on meille myös paljon muuta. Teemme paremmin kuin velvoitetaan, panostamme ihmisten hyvinvointiin ja luomme kestävää yhteyttä ympäristöön. Pidämme hyvää huolta asiakkaistamme, henkilökunnastamme ja yhteiskunnan avuntarvitsijoita.