Lataa koronavilkku!

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuottama sovellus, jonka avulla pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviämistä. Sovelluksen käyttö on vapaaehtoista ja maksutonta. Koronavilkussa yksityisyytesi on suojattu.

Näin lataat Koronavilkun

  1. Avaa puhelimesi sovelluskauppa. Sovelluksen voit ladata Applen iPhone-puhelimiin App Storesta ja Android-puhelimiin Google Play -kaupasta.
  2. Kirjoita hakukenttään Koronavilkku ja lataa sovellus.
  3. Varmista, että puhelimesi Bluetooth-yhteys on päällä. 
  4. Avaa Koronavilkku ja seuraa sovelluksen antamia ohjeita.
  5. Kun sovellus on käyttövalmis, näet sovelluksen niin kutsutun “kotinäkymän”. Kotinäkymän näet aina kun jatkossa avaat sovelluksen. Näkymän yläosa kertoo, että sovellus on toiminnassa.
  6. Voit sulkea sovelluksen ja jatkaa puhelimen käyttöä normaalisti. Sovellus toimii taustalla,  kunhan puhelimessa on virtaa ja Bluetooth pidetään päällä.

Näin Koronavilkku toimii

Kun olet ottanut Koronavilkun käyttöön, sovellus huomioi lähelläsi olevia puhelimia, joihin on asennettu sama sovellus. Tämä tapahtuu automaattisesti sovelluksen arpomien satunnaisten tunnuskoodien avulla.
 
Jos aiemmin kohtaamasi henkilö ilmoittaa tartunnastaan Koronavilkun avulla, saat ilmoituksen altistumisesta. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi terveydenhuollosta saamasi avauskoodin avulla.

DNA on yhdessä muiden operaattoreiden kanssa auttamassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta (THL) Koronavilkun käyttöönotossa. Saat apua Koronavilkkuun liittyen DNA Kaupan myymälöistä  ja asiakaspalvelustamme. Tarkempaa tietoa aiheesta löydät THL:n ylläpitämältä Koronavilkku-sivuilta.