Autetaan yhdessä ukrainalaisia 

Avuntarve kasvaa koko ajan ja haluamme tehdä voitavamme Ukrainan tukemiseksi.

DNA:n matkapuhelinliittymillä voi soittaa Ukrainaan alennetuin hinnoin

DNA:n matkapuhelinliittymistä Suomesta Ukrainaan soitettavien puheluiden hintaa on alennettu 1.11.2022 alkaen. Jatkossa Suomesta Ukrainaan tehtävien puhelujen hinta on 0,29 €/min normaalihintaisiin numeroihin soitettaessa. Alennettu hinnoittelu koskee kaikkia DNA:n kuluttajille suunnattuja matkapuhelinliittymiä, eli prepaid- ja kuukausimaksullisia liittymiä. Hinnoittelu on voimassa toistaiseksi.​

DNA lahjoittaa prepaid-liittymiä

DNA haluaa auttaa Suomeen saapuvia ukrainalaisia pitämään yhteyttä lähimmäisiinsä, ja on lahjoittanut heille hyväntekeväisyysjärjestöjen ja yhdistysten kautta tuhansia prepaid-liittymiä.

DNA haluaa auttaa ukrainalaisia hyväntekeväisyysyhteistyön avulla 

Venäjän sotatoimet ovat aiheuttaneet laajan humanitaarisen hätätilan Ukrainassa ja tilanne on huonontunut nopeasti. Avuntarve kaikessa on nyt todella suuri. DNA tekee yhteensä 50 000 euron lahjoituksen Unicefin, SPR:n ja Pelastakaa Lapset ry:n Ukraina-työhön.

Suomen Unicef  

UNICEF yhteistyökumppaneineen suojelee lapsen oikeuksia terveyteen, koulutukseen, suojeluun, veteen, sanitaatioon ja hygieniaan konfliktin molemmilla puolilla Ukrainassa. Tehostamme välittömästi toimintaamme maasta paenneiden suojelemiseksi. 

Lue lisää Unicefin toiminnasta

Suomen Punainen Risti 

Suomen Punainen Risti on aloittanut hätäapukeräyksen Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi. Ukrainan Punainen Risti ja Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ovat toimineet Ukrainassa koko 2014 alkaneen konfliktin ajan. Punainen Risti on muun muassa jakanut siviileille Ukrainassa kymmeniätuhansia ruoka- ja hygieniapakkauksia, parantanut vedenjakelua, järjestänyt ensiapukoulutuksia sekä evakuoinut ihmisiä.

Lue lisää Suomen Punainen Ristin toiminnasta

Pelastakaa Lapset ry  

Pelastakaa Lapset on toiminut Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien ja jatkaa hätäavun toimittamista lapsille ja heidän perheilleen. Avullasi he toimittavat hätäapua, kuten ruokaa, vettä ja talvivaatteita, huolehtii lapsista, jotka ovat kadottaneet vanhempansa ja auttaa perheitä takaisin yhteen, tarjoaa suojaa pakeneville lapsille ja perheille ja järjestää psykososiaalista tukea.

Lue lisää Pelastakaa Lapset ry:n toiminnasta

Autetaan yhdessä 

Kaikkien apu on tärkeä. Halutessasi voit auttaa myös tunnettujen ja luotettavien hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta.

Miten voin auttaa ukrainalaisia hädässä?

Suomen Unicef esimerkiksi suojelee lapsen oikeuksia terveyteen, koulutukseen, suojeluun, veteen, sanitaatioon ja hygieniaan konfliktin molemmilla puolilla Ukrainassa. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivuilla.

Suomen Punainen Risti esimerkiksi jakaa siviileille Ukrainassa ruoka- ja hygieniapakkauksia, parantaa vedenjakelua, järjestää ensiapukoulutuksia sekä evakuoi ihmisiä. Järjestö toimittaa konfliktista kärsiville vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita. Järjestö auttaa myös kadonneiden etsinnässä. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivuilla.

Pelastakaa Lapset esimerkiksi tarjoaa hätäapua, kuten ruokaa, vettä ja talvivaatteita, huolehtii lapsista, jotka ovat kadottaneet vanhempansa ja auttaa perheet takaisin yhteen, tarjoaa suojaa pakeneville lapsille ja perheille ja järjestävät psykososiaalista tukea. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivuilla.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women pyrkii varmistamaan, että naisten ja tyttöjen ihmisoikeudet turvataan myös sodan aikana. Lahjoitus auttaa naisia ja perheitä Ukrainassa ja myös heitä, jotka pakenevat väkivaltaa naapurimaihin. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivuilla.

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) tukee ruoka-avun, lämmikkeiden ja muiden perustarvikkeiden toimittamista konfliktista kärsiville. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivujen kautta.

World Vision Suomi jakaa Ukrainasta pakeneville perheille hygieniapakkauksia ja lastenhoitotarvikkeita. Lisäksi se antaa psykologista ensiapua. Erityisesti järjestö keskittyy lapsiin, jotka ovat joutuneet kokemaan järkyttäviä asioita sekä jättämään kotinsa ja koulunsa. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen järjestön verkkosivuilla.

Fida esimerkiksi toimittaa humanitaarista apua Ukrainaan ja pakolaisille Unkariin. Keräyksen tuella hankintaan esimerkiksi ruokaa, suojaa, lämmikettä ja hygieniatarvikkeita tarvitseville. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen järjestön verkkosivuilla.

Suomen Pakolaisapu ohjaa hätäkeräykseen lahjoitetut varat lyhentämättöminä kumppanilleen YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:lle. UNHCR tarjoaa paikan päällä humanitaarista apua, kuten ruokatarvikkeita ja suojaa sekä psykososiaalista tukea ja lakineuvontaa sotaa pakeneville hädänalaisille ihmisille. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivuilla.

Plan järjestää psykososiaalista tukea sotaa pakeneville lapsille, vahvistaa lastensuojelua pakolaiskeskuksissa ja luo lapsille turvallisia tiloja leikkiin ja oppimiseen. He ovat myös mukana varmistamassa pakolaisille ruokaa, vettä, suojaa ja perustarvikkeita. Järjestölle voi tehdä lahjoituksen verkkosivuilla.

 

 

Huolen käsittely lapsen kanssa  

Lapset altistuvat nyt pelottaville asioille ja he voivat joutua näkemään pelottavia kuvia ja ohjelmia. Miten helpottaa pienen pelkoja ja murheita?  Huomaa - kuuntele -sanoita on kumppanimme Suojellaan Lapsia ry:n käytännönläheinen ohjeistus siitä, kuinka lapsen huolta voi hänen kanssaan käsitellä. Suojellaan Lapsia ry:n asiantuntijat ovat myös tuottaneet 4-9-vuotiaille oman tehtävävihon, jonka avulla huolia voi käsitellä ikätasoisesti. 

Lataa tehtävävihkonen tästä

Lue ohjeistus Suojellaan Lapsia ry:n sivuilta