Tule meille kesätyökaveriksi!

Haemme ensi kesäksi yli 150 kesätyökaveria monipuolisiin työtehtäviin eri puolille Suomea. Katso työpaikat alta ja hae helmikuun loppuun mennessä!

 

Avoimet kesätyöpaikkamme

Kiitos mielenkiinnostasi DNA:n kesätyöpaikkoja kohtaan vuonna 2020!

Rekrytoinnit kesäksi 2021 aloitetaan tammikuussa. Odotellessasi voit tutustua muihin avoimiin työpaikkoihimme:

 


 

 


Millaista DNA:lla on olla kesätöissä? Lue alta tarinoita viime kesältä!

Sanna-Kaisa, toimistoassistentti 

"Ostolaskuja on eri puolilla Suomea järjestetyistä kakkukahveista aina kaivuulupiin asti, eli monipuolisia tehtäviä riittää", kertoo Sanna-Kaisa, joka aloitti DNA:lla toimistoassistenttina ostolaskujen puolella. 

"DNA:lla työtehtäviini kuuluu ostolaskujen käsittely ja erilaisten käytännön ongelmien ratkaiseminen", tradenomiksi ensimmäistä vuotta opiskeleva nuori nainen kertoo. 

Sanna-Kaisa kiinnostui DNA:sta sen hyvän työnantajamaineen takia. Työnantaja onkin osoittautunut varsin joustavaksi ja mutkattomaksi. Myös työtehtävät ovat olleet mielenkiintoisia ja vastanneet omia opintoja. 

Kesätyössä opitut asiat ovat Sanna-Kaisan mielestä perusta tulevaisuuden oppimiselle. 

"DNA:lla olen ymmärtänyt, kuinka paljon pörssiyrityksen kuukausitoimenpiteisiin kuuluu. Tilinpäätöksen aikana sain paljon vastuuta."

Kesätyö saattaa toimia hyvänä väylänä työelämään. Näin myös Sanna-Kaisalla:

"Kesätyöpestini alkaa olla lopuillaan, mutta kanssani on jo keskusteltu osa-aikaisuudesta opintojen ohella."


Aleksi ja Kalle, tekniset asiantuntijat

Kalle ja Aleksi opiskelevat IT-alaa. Kalle erikoistuu opinnoissaan tietoliikenteeseen ja verkkoihin, ja Aleksi keskittyy kyberturvallisuuteen. Kesätyötä etsiessä DNA:n kaltainen iso toimija kiinnosti hyvän maineensa ja monipuolisuutensa takia.  

"Työnkuvaamme kuuluu yritysasiakkaiden vikatilanteiden ongelmanratkaisu. Jaamme tehtävät tiimin kesken omien vahvuusalueiden mukaan", Kalle kertoo. 

"Tehtäviä on ollut laidasta laitaan ja saamme valita niitä myös oman kiinnostuksen mukaan. Netin lisäksi asiakkailla on toisinaan ongelmia lankapuhelimien kanssa, joiden korjaamista ei edes enää opeteta koulussa", kertoo Aleksi.  

Kalle ja Aleksi ovat viihtyneet kesätyössään DNA:lla. Hyvä yhteishenki, matala hierarkia ja tiimin tuki työtehtävissä ovat tehneet vaikutuksen. 

"Olen saanut varmuutta koulussa opittujen asioiden tekemiseen ja oppinut vielä lisääkin. Parasta työssä on ollut yhteishenki. Kokemuksia jaetaan, eikä ketään jätetä yksin", Kalle sanoo. 

"Työ on opettanut asioita, joita koulussa ei välttämättä tule ajatelleeksi. DNA:lla on rento meininki, hyvä palkka ja tiimiltä saa aina tukea", tiivistää Aleksi.


Jonna, radioverkkosuunnittelu

Jonna viihtyy DNA:n radioverkkosuunnittelun tiimissä jo viidettä kesää. Kesätyön lisäksi hän on suorittanut yrityksessä myös harjoittelujakson.  Tampereen ammattikorkeakoulussa tieto- ja viestintätekniikkaa opiskellut Jonna vaihtoi vastikään pääaineensa konetekniikkaan. 

DNA:lla Jonnan toimenkuvaan kuuluu tietojärjestelmien tietohuolto. 

"Työssä motivoi muun muassa vastuun ja vapauden harmonia. Joustavat työajat ja etätyömahdollisuus tuovat rentoutta työtekoon. On hienoa huomata, että minuun luotetaan." 

Vuosien varrella varmuutta työhön on tullut reilusti, eikä kesätyö muutenkaan tunnu enää pelkältä kesätyöltä.

"Oma tiimi tuntuu odottavan, että kesällä tulen taas – on kiva tulla töihin, kun vastaan tulee tuttu naama iloisena nähdessään minut taas." 

Jonna suosittelee DNA:ta työnantajana muille nuorille, koska yritykseen on helppo tulla uran alussa etsimään sitä omaa tyyliä ja löytää tapoja, miten työskennellä parhaiten. 

"Itsevarmuuden karttumisen lisäksi olen oppinut täällä, että on ok myös pyytää apua - ja että apua oikeasti saa."

 

 


DNA on vastuullinen kesätyöpaikka

1. Hyvä hakijakokemus

Vastuullinen kesätyönantaja pitää hakijan ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee.

2. Mielekäs työ

Mielekäs kesätyö vastaa nuoren taitoja ja on sopivan haasteellista. Työtehtävät, vastuut, valtuudet ja odotukset on määritelty selvästi.

3. Perehdytys ja ohjaaminen

Hyvin suunnitellulla ja toteutetulla perehdyttämisellä nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy. Palautteen antaminen on tärkeä osa ohjausta.

4. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus

Nuoren tukeminen on koko työpaikan asia. Kesätyöntekijälle tarjotaan mahdollisuuksien mukaan samanlainen työympäristö ja työvälineet kuin muillekin työntekijöille.

5. Kohtuullinen palkka

Kesätyöntekijälle maksetaan työn vaatimusten ja nuoren kokemuksen mukaisesti kohtuullista palkkaa.

6. Kirjallinen työsopimus ja todistus

Vastuullinen kesätyönantaja tekee nuoren kanssa aina kirjallisen työsopimuksen. Työsuhteen päättyessä annetaan asianmukainen työtodistus. Työnantaja käy nuoren kanssa palautekeskustelun ja rohkaisee häntä kertomaan mielipiteitään.