Henkilöstöedut

Viihtyvä ja hyvinvoiva henkilöstö on tärkein voimavaramme. Tämän vuoksi DNA:lla on tehty paljon töitä työntekijöiden arjen sujuvoittamiseksi ja hyödyllisten etujen tarjoamiseksi.


Mutkaton työtapa ja etätyö

DNA:lla työ tehdään mutkattomasti. Jos työtehtäväsi ei ole sidottu paikkaan tai aikaan, voit tehdä työn missä ja milloin vain, ilman esimiehen erillistä lupaa. Etätyölle on DNA:lla kolme tasoa:

  1. Mutkaton malli tarkoittaa täyttä vapautta, ja sen piirissä on jo yli puolet henkilöstöstä. Tällöin etätöihin ei tarvitse pyytää lupaa. Myös etätyöt ulkomailta onnistuvat.
  2. Tavallista etätyömallia sovelletaan niihin töihin, joissa etätyöskentelyä on tyypillisesti pidetty hyvin vaikeana toteuttaa. Vaikkapa asiakaspalvelutyössä joustavuutta on jouduttu rajoittamaan esimerkiksi palveluvalmiuden varmistamiseksi.
  3. Välttämättömän lähityön piirissä ovat työntekijät, joiden on työnkuvan, tietoturvasyiden tai asiakasvaatimusten vuoksi pakko olla aina läsnä työpisteellään. Näiden töiden tekijät ovat ymmärtäneet hyvin, miksi etämahdollisuutta ei tehtävässä ole. Heidänkin työnkuvaansa pyritään luomaan mahdollisimman paljon joustavuutta.

Etätyö ulkomailla

Mutkattoman työn piirissä työskentelevien DNA:laisten on tietyin aikavyöhykettä ja etätyöjakson pituutta koskevin rajoituksin sekä esimiehen luvalla mahdollista työskennellä 2–3 viikkoa vuodesta ulkomailla. Etätyöjakson ulkomailla kustantaa työntekijä itse, ja hänen on varmistettava, että kohteessa on käytössä riittävä internetyhteys etätöiden tekemiseksi.

Edun tarkoituksena on mahdollistaa laajemmin esimerkiksi perheen yhteiset ulkomaanreissut koulujen lomakausien aikana. Työntekijät ovat myös pidentäneet viikonloppumatkaa ulkomailla tehtävien etätöiden avulla, ja kokonaiset tiimit ovat tehneet yhteisiä etätyöviikkoja ulkomailta tiimihengen nostattamiseksi tai ihan vain päästäkseen talvella lämpimään. 

Vapaus ja vastuu DNA:lla

Luottamuksen kulttuuri DNA:lla

”Eiväthän he tee töitä!” johtaja parahti – alku oli vaikea, mutta nyt etätyöhön ei tarvitse lupaa

DNA:lla työ tehdään mutkattomasti.

Vähemmän työtunteja, enemmän tulosta – toimisiko meilläkin?

Voisiko neljän työpäivän malli toimia Suomessa?

Ajatusmallit uusiksi: DNA:lla työt hoituvat vaikka Teneriffalta

Tiimi hyppäsi mukaan palaveriin mutkattomasti Espanjasta.

Tutkimus: Etätyö parantaa työmotivaatiota ja tuottavuutta

DNA selvitti suomalaisten suhtautumista etätyöhön.