Asiakkaat

Teemme asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa, jotta jokainen voi keskittyä itselleen tärkeisiin asioihin. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta.

Laiton materiaali netissä

Operaattorit tarjoavat asiakkailleen liikkuvan ja kiinteän laajakaistan palveluita, joita voidaan pahimmassa tapauksessa käyttää rikolliseen toimintaan, kuten lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai väkivaltaan liittyvän materiaalin jakamiseen.

DNA estää verkossaan pääsyn laittomille lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ja väkivaltaa sisältäville sivuille yhteistyössä Keskusrikospoliisin kanssa. Esto tapahtuu Keskusrikospoliisin määrittelemän prosessin mukaisesti ja perustuu Keskusrikospoliisin ylläpitämään estolistaukseen.

Estolistauksen ylläpitoon liittyvissä kysymyksissä voi olla suoraan yhteydessä Keskusrikospoliisiin: nettiesto.krp@poliisi.fi

Ilmoita Nettivihjeen kautta

Nettivihje on vihjepalvelu, jonka avulla kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen internetissä olevasta, lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä laittomasta toiminnasta. Laitonta toimintaa on esimerkiksi seksuaaliset kuvat ja videot, joissa esiintyy alaikäisiä lapsia ja nuoria. Kaikki Suomeen liittyvä laittomaan aineistoon tai toimintaan viittaava tieto välitetään Nettivihjeen kautta viranomaisille Suomessa arviointia ja mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.

Lue lisää Nettivihjeestä