Omistajat

DNA:lla on yli 14 000 osakkeenomistajaa.

Omistajat

Omistusrakenne

Liputusilmoitukset

Listayhtiön osakkeenomistajalla on velvollisuus ilmoittaa omistus- ja ääniosuuksiensa muutoksista sekä Finanssivalvonnalle että DNA:lle. Listayhtiöllä, eli DNA:lla, on puolestaan velvollisuus julkistaa osakkeenomistajan tekemä liputusilmoitus.

Arvopaperimarkkinalaissa on määritelty rajat, missä tapauksissa liputusilmoitus on tehtävä. Ilmoitus on tehtävä, kun omistusosuus saavuttaa tai ylittää tai vaihtoehtoisesti vähenee alle 5, 10, 15, 20, 25, 30, 50 tai 90 prosenttia tai kaksi kolmasosaa (2/3) yhtiön äänimäärästä tai osakkeiden lukumäärästä.

Liputussäännöksellä pyritään turvaamaan osakkeenomistajien mahdollisuus saada tietoa listayhtiön omistus- ja vallankäyttörakenteesta ja sen muutoksista. Liputustiedoilla voi olla olennainen vaikutus listayhtiön osakkeen arvoon, joten liputusten kautta osakkeenomistajalle turvataan mahdollisuus tasapuoliseen tiedonsaantiin.

Liputusilmoitus on tehtävä ilman aiheetonta viivytystä, mutta kuitenkin liputusrajan rikkoutumista seuraavana kaupankäyntipäivänä. Liputusilmoitukset DNA:lle lähetetään sähköpostitse osoitteeseen flagging@dna.fi. Liputusilmoitukset Finanssivalvonnalle lähetetään Finanssivalvonnan ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoa Finanssivalvonnan internet-sivuilta

DNA:n saamat liputusilmoitukset

 • 9.5.2018: Finda Telecoms Oy:n omistus DNA:ssa on alittanut 30 prosenttia
  Lue tiedote
 • 19.12.2017: Finda Oy:n omistus DNA:ssa on alittanut 5 prosenttia ja Finda Telecoms Oy:n omistus DNA:ssa on ylittänyt 30 prosenttia
  Lue tiedote
 • 3.1.2017: PHP Holding Oy:n omistus nousi vakauttamisjärjestelyiden perusteella palautuneiden osakkeiden johdosta 34 105 827 osakkeeseen, mikä vastaa 25,78 prosenttia DNA:n osakkeista ja äänimäärästä.
  Lue tiedote

Johdon liiketoimet

Markkinoiden väärinkäyttöasetuksen ((EU) N:o 596/2014, ”MAR”) mukaisia DNA Oyj:n johtohenkilöitä ja heidän lähipiiriään koskevat alla olevat ohjeet liiketoimien ilmoittamisesta. Ilmoitus on tehtävä sekä DNA:lle että Finanssivalvonnalle.

Tiedotusvelvollisuuden toteutumisen varmistamiseksi DNA pyytää tekemään ilmoituksen yhtiölle yhden (1) työpäivän kuluessa liiketoimesta (T+1). DNA julkaisee saamansa ilmoituksen pörssitiedotteena ilmoituksen saatuaan ja se on nähtävillä DNA:n pörssitiedotelistassa.

Ohjeet

 1. Täytä liiketoimien ilmoittamista koskeva lomake.

  Ennen lomakkeen avaamista se tulee tallentaa omalle koneelle painamalla hiiren kakkospainiketta lomakkeen linkin päällä ja valitsemalla ”Tallenna nimellä/Save as”.

  Lomakkeen täyttämisessä tarvittavia tietoja:

  • DNA:n LEI-tunnus: 7437003Y73DAKAXYJV21
  • DNA:n osakkeen kaupankäyntitunnus: DNA
  • DNA:n osakkeen ISIN-koodi: FI4000062385
  • Ilmoitusnumero: Generoituu lomakkeelle automaattisesti (ei tarvitse täyttää)
 2. Lähetä täytetty lomake sekä Finanssivalvonnalle että DNA:lle.

  Lomake tulee lähettää sähköpostin liitteenä välittömästi liiketoimen tekemisen jälkeen. Älä lähetä lomaketta postitse määräajan (3 työpäivää) lyhyyden vuoksi.

  Lähetys Finanssivalvonnalle:

  • Mene osoitteeseen https://securemail.bof.fi
  • Lähetä lomake suojattuna sähköpostina osoitteeseen johdonkaupat@finanssivalvonta.fi

  Lähetys DNA Oyj:lle:

  • Lähetä lomake sähköpostin liitteenä osoitteeseen trading@dna.fi
  • Ilmoita sähköpostissa myös puhelinnumero, josta DNA voi tarvittaessa kysyä lisätietoja.

Lisätietoja

Lisätietoja sääntelystä ja ilmoittamislomakkeen löydät Finanssivalvonnan sivuilta.

 

Katso DNA:n johdon liiketoimia koskevat pörssitiedotteet