Ilmastoystävällinen liiketoiminta | DNA

Ilmastoystävällinen liiketoiminta

DNA on sitoutunut vähentämään liiketoimintansa ilmastovaikutuksia. Yhdessä Telenor-konsernin muiden pohjoismaisten yhtiöiden kanssa olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä.


Meille on tärkeää tunnistaa liiketoimintamme ilmastovaikutukset ja -riskit sekä toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. DNA:n tavoitteena on hiilineutraali liiketoiminta vuoteen 2030 mennessä. Olemme jo pitkään ottaneet konkreettisia askelia kohti tätä tavoitetta erityisesti panostamalla verkon energiatehokkuuteen ja siirtymällä uusiutuvalla energialla tuotettavaan sähköön.

 

Tavoitteet ja esimerkkejä toimenpiteistämme

DNA:n tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä.

DNA:n suoraan ostama sähkö tuotetaan uusiutuvalla energialla. Tässä sertifikaattimme (PDF)
DNA:n verkkoa päivitetään energiatehokkaampaan radiotekniikkaan samalla, kun sen tehoa ja nopeutta lisätään muuten.
Mutkattoman työn mallillamme ja etätyöllä vähennämme työmatkaliikkumisen päästöjämme noin 49 prosenttia.

Wattinen vähentää asuntojen lämmityksestä aiheutuvia ilmastopäästöjä

Lue lisää

DNA:n Wattinen vähentää asuntojen lämmityksestä aiheutuvia ilmastopäästöjä. Wattisen avulla kodeissa on lämmityskaudella aina sopiva lämpötila ja rahaa säästyy ilman että asukkaiden tarvitsisi tinkiä asumismukavuudesta.

Rakennusten lämmittäminen on yksi suurimmista ilmastopäästöjen aiheuttajista. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun päästöistä lähes puolet aiheutuu lämmityksestä, mikä on kaksinkertainen määrä liikenteen aiheuttamiin päästöihin verrattuna. Wattisen avulla taloyhtiö voi säästää lämmitysenergiassa 15–30 prosenttia ja pienentää kasvihuonekaasupäästöjä saman verran.

Näin saat Wattisen kerrostaloon

  1. Ole yhteydessä DNA:han ja pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle.
  2. Teemme tarjouksen taloyhtiön tietojen ja kiinteistön katselmoinnin perusteella
  3. Haluttaessa asukkaita kuullaan, ja taloyhtiön hallitus tekee päätöksen. Wattisen hankinta ei edellytä yhtiökokouksen päätöstä.
  4. Wattinen asentaa talosi nykyisten patteritermostaattien tilalle uudet älytermostaatit sekä lämmityksen ohjausjärjestelmän.
  5. Wattinen opastaa asukkaille ja taloyhtiön edustajille, miten lämmitystä ajastetaan ja ohjataan fiksusti.

Lisätietoa Wattisesta!

Enemmän mobiilidataa, vähemmän sähkönkulutusta

Lue lisää

Tefficientin uusimman raportin mukaan DNA:n asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa koko maailmassa. Vaikka mobiilidatan käyttö kasvaa koko ajan, sähkönkulutus vähenee samaan aikaan suhteellisesti. Tämä on DNA:n edistyksellisen verkkoteknologian ansiota. Rakenteilla olevan 5G-verkon ansiosta suhteellinen tehokkuus kasvaa edelleen tulevien vuosien aikana, vaikka kokonaisenergiankulutus kasvaisikin.

Matkaviestinverkko-operaattoreita maailmanlaajuisesti edustavan GSMA:n vuonna 2019 julkaiseman raportin mukaan mobiilisektorilla on merkittävä mahdollisuus tukea myös muita toimialoja sähkönkulutuksen ja päästöjen vähentämisessä. Mobiilisektori voi auttaa päästöjen välttämisessä muun muassa lisäämällä verkkoyhteyksiä, kehittämällä energiatehokkuutta sekä vaikuttamalla ihmisten käyttäytymisen muutokseen.

Mobiilisektorin tarjoamat verkkoteknologiat voivat myös vauhdittaa uusien vähähiilisten innovaatioiden syntymistä monilla eri toimialoilla ja laajemmin yhteiskunnassa. GSMA:n ja Carbon Trustin laskelman mukaan vuonna 2018 matkaviestintäteknologian vaikutus päästöjen välttämiseen oli maailmanlaajuisesti arviolta 10 kertaa suurempi kuin sen oma hiilijalanjälki.

Lue lisää DNA:n ilmastotavoitteista ja -työstä.
Lue lisää GSMA:n raportista.