DNA:n työkulttuuri on vapautta, vastuuta ja luottamusta

DNA:n moneen kertaan palkittu työkulttuuri perustuu vapaudelle ja rakentuu luottamukselle. Me emme valvo, rajoita tai velvoita ketään. Vapauden vastapaino on vastuu – vastuu päästä tavoitteisiin tavalla, jonka työntekijät ja tiimit itse katsovat parhaaksi.

DNA on valittu vuonna 2019 Suomen parhaaksi työpaikoiksi ja yhdeksi Euroopan parhaista työpaikoista GPTW-tutkimuksessa. Väestöliitto on myöntänyt DNA:lle Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen ensimmäisenä suuryrityksenä Suomessa.

Arvot luovat pohjan työkulttuurille.

Nopea tarkoittaa työyhteisössämme sitä, että keskitymme olennaiseen ja teemme johdonmukaisesti sekä määrätietoisesti asioita.

Rohkea tarkoittaa, että olemme suoria, ennakkoluulottomia ja valmiita muutokseen. DNA:laiset uskaltavat kokeilla uutta ja seisovat vankasti tehtyjen päätösten takana.

Mutkaton tarkoittaa, että DNA:laisilla on kyky tehdä hankalistakin asioista helppoja. Arvostamme ja ymmärrämme työkavereitamme ja toimimme selkeästi sekä vastuuta kantaen.

Miltä DNA:lla työskentely tuntuu?

Me olemme yli 1600 DNA:laisen muodostama työyhteisö, joka koostuu ammattilaisista laidasta laitaan. Joukkoomme kuuluu muun muassa informaatio- ja viestintätekniikan, koodikielten ja ohjelmoinnin, markkinoinnin ja viestinnän, lakiasioiden ja regulaation, rahoituksen ja sijoittamisen, asiakaspalvelun ja myynnin sekä henkilöstöhallinnon ammattilaisia – ja tässä vain pieni osa tehtäviemme kirjosta.

Tärkeimmiksi syiksi viihtymiseensä DNA:laiset ovat nimenneet työn mutkattomuuden, kiinnostavat tehtävät, hyvät työsuhde-edut, laajat etätyömahdollisuudet, modernin työympäristön ja perheystävällisen kulttuurin, joka kannustaa työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen.

Jokaisella DNA:laisella on vapaus kehittää itseään päivittäisessä työssään. Meillä se ei tarkoita vain erillisiä kursseja, vaan pyrimme mahdollistamaan laajasti erilaisia tilaisuuksia kehittyä. Tuemme erilaisia oppijoita, ja itselleen parhaan tavan kouluttautua voikin usein valita – oli se sitten oppimista työkavereilta, seminaareista, videoilta tai podcasteista.

Kannustamme toisiamme puhumaan avoimesti urasuunnitelmista, ja pyrimme tarpeen tullen aina huomaamaan tilaisuudet sisäisiin uraloikkiin – niin sivuille kuin ylöskin päin.

DNA:lla johto ei istu omissa työhuoneissaan, ei sellaisia edes ole. Meillä kaikki ovat keskenään ensisijaisesti työkavereita. Erilaiset ajattelu- ja toimintatavat tiimien sisällä ovat vahvuus, jota pyrimme vaalimaan. Joukkoomme olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet.

Uskallamme sanoa, että DNA:lla työskentely tuntuu hyvältä.

 

 


 

 

Meidän arvomme on rakennettu henkilöstön kanssa. Ne ovat todella juurtuneet meidän kulttuuriimme.
Marko Rissanen, henkilöstöjohtaja

 

Hae DNA:lle!

Kiinnostuitko? Katso avoimet tehtävämme!