Omanlaiset perheet ovat arjen voimavara

Työnantajana DNA ymmärtää tämän. Perheystävällisyys on meillä ennen kaikkea käytännön tekoja. Yhdelle se tarkoittaa lisää aikaa harrastuksille tai ystäville, toiselle joustavaa työntekoa perheen tarpeet huomioiden.

Olemme DNA:lla jo vuosien ajan noudattaneet tiettyä filosofiaa:

Tyytyväisimmät asiakkaat voidaan saavuttaa vain, kun henkilöstö voi hyvin.

Tämän vuoksi pidämme tärkeänä olla aidosti perheystävällinen työnantaja, tasa-arvoisesti ja yhdenveroisesti, kaikenlaisille perheille.

Meidän perhe -videoilla DNA:laiset kertovat omista perheistään sekä työn ja perheen sovittamisesta yhteen.

Videoupotuksen oikeasta yläkulmasta voit avata listan ja katsoa muita sarjaan kuuluvia videoita!

DNA huomio henkilöstönsä omanlaiset perhetilanteet

Sinkku tai parisuhteessa, ikääntyvät vanhemmat, lapsiperheen ruuhkavuodet, rakas lemmikki?

Esimerkkejä erilaisiin elämäntilanteisiin sopivista käytännön perheystävällisistä teoista on useita. Jo vuodesta 2012 asti DNA:lla on tehty töitä mutkattomasti. Tämä tarkoittaa, että jos työtehtävä ei ole sidottu paikkaan tai aikaan, voi työn tehdä missä ja milloin vain, ilman esimiehen erillistä lupaa. Myös heille, joille tämä vapaus ei työnkuvan perusteella ole mahdollista, on tarjolla suuri määrä joustoja ja mahdollisuuksia vaikuttaa omiin työaikoihin.

Pienenä erikoisuutena DNA:lla on käytössä myös isovanhempainvapaa, eli viikon mittainen palkallinen vapaa, joka on tarkoitettu isovanhemman ja lapsenlapsen yhdessäoloon sekä lapsiperheen arjessa auttamiseen. Vapaaseen ovat oikeutettuja myös uusioperheen sekä adoption kautta isovanhemmiksi tulleet työntekijät. DNA:lla on myös sopimus sairaan lapsen kotihoitopalvelusta. Palvelu on vanhemmalle kuluton vaihtoehto kotiin jäämiselle silloin, kun lapsi sairastuu.

DNA huomio myös heidät, joiden perheessä ei ole lapsia tai lapsenlapsia. Työn joustot ja riippumattomuus sijainnista ovat tietenkin läsnä päivittäisessä työssä tasa-arvoisesti kaikilla, perhetilanteeseen katsomatta. Monet yrityksen tilaisuudet ja hyvinvointipäivät ovat avoimia henkilöstön perheille laajasti – siis myös vaikkapa ystäville tai sisaruksille. Henkilöstöllä on myös mahdollisuus vaihtaa lomarahat ylimääräisiksi vapaapäiviksi.

Tarjolla on myös henkilöstölle maksuton Auntie-palvelu, joka auttaa arjen vaikeiden tilanteiden selättämisessä, aina parisuhdehaasteista muihin haastaviin tilanteisiin. DNA tekee lisäksi yhteistyötä Gubbe-sydänystäväpalvelun kanssa, jonka tarkoituksena on vähentää perheen kantamaa huolta rakkaasta ikäihmisestä. Tyypillinen tilanne on, että ikäihmisen luona ei päästä itse vierailemaan niin usein kuin olisi halu tai tarve. DNA maksaa puolet palvelun kustannuksista.

Tutustu kaikkiin henkilöstöetuihimme täältä!

Pyysimme DNA:laisilta piirroksia heidän perheistään. Kuvat kertovat perhekäsitysten omanlaisuudesta.

Kaikesta huolimatta meillä on yhä paljon tehtävää. Kehitämme käytäntöjämme jatkuvasti ja pyrimme huomioimaan erilaisissa perhetilanteissa olevat työntekijämme yhä tasa-arvoisemmin ja yhdenvertaisemmin. Siksi olemme nostaneet perheystävälliset käytännöt yhdeksi vuoden merkittävimmistä kehityskohteistamme työnantajana.
Marko Rissanen, henkilöstöjohtaja

Tutkimus: Ystävät, lemmikit, isovanhemmat ja lapsenlapset ovat monelle osa perhettä – työnantajien on aika havahtua perhekäsitysten kirjoon

DNA:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn perusteella yli puolet työikäisistä suomalaisista (57 %) pitää tärkeänä, että työnantajalla on perheystävällisiä käytäntöjä. Liki puolet (46 %) kokee myös tärkeäksi, että heitä palvelevat yritykset ottavat erilaiset perhetilanteet ja -käsitykset huomioon. Jopa kaksi kolmesta vastaajista (67 %) kokee perheensä olevan perinteistä ydinperheen käsitettä laajempi.

DNA sai Pron tasa-arvopalkinnon työstään perheystävällisyyden eteen

"Kun henkilöstö voi hyvin, niin yrityskin menestyy."

Aamulla on tilanne päällä ja lapsi on vietävä päiväkotiin. Samaan aikaan pitäisi osallistua töissä juuri alkamaisillaan olevaan palaveriin. Kaasu pohjassa kiirehditään päiväkotiin ja sieltä lievää ylinopeutta ajaen töihin, jonne saavutaan hieman myöhässä. Työkavereille pahoitellaan aamuista, hieman pitkäksi venähtänyttä päiväkotireissua.

DNA:lla tällaiset aamut hoidetaan perheystävällisellä mallilla, jossa lapsi viedään ensin päiväkotiin ja sitten vaikka päiväkodin pihassa puhelimen välityksellä voi olla mukana palaverissa. Kaikki palaveriin osallistuvat pitävät tätä täysin luonnollisena, eikä työntekijän tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa siitä, että vei lapsensa, yhden elämänsä tärkeimmistä ihmisistä, päiväkotiin.


Perheystävällinen työpaikka -tunnus

Väestöliitto on myöntänyt meille Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen. Tunnuksen myöntämisen arviointikriteereinä olivat perheystävällisen henkilöstökyselyn tulokset, tekemämme kehittämissuunnitelman laatu ja toteutuminen sekä Väestöliiton kartoitukset eri toimipisteissämme liittyen perheystävällisyyden toteutumiseen käytännössä.

Väestöliiton hankkeen idea on, että jokaisella on perhe. Perhe koskettaa meitä kaikkia, sillä meillä kaikilla on itselle läheisiä ihmisiä. Käsitteenä perhe kattaa DNA:lla nämä kaikki läheiset ihmiset. DNA on ollut mukana Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -hankkeessa, vuodesta 2015. Hankkeessa huomio kiinnitetään yrityksen tärkeimpään pääomaan – henkilökuntaan.Tutustu DNA:laisten perhe-elämän ja vapaa-ajan etuihin

Viihtyvä ja hyvinvoiva henkilöstö on tärkein voimavaramme. Tämän vuoksi DNA:lla on tehty paljon töitä työntekijöiden arjen sujuvoittamiseksi ja hyödyllisten etujen tarjoamiseksi.